avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act normativ juridic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act normativ juridic

Buna ziua si la multi ani pentru ziua de 1Martie pentru toate femeile din lume.
Va rog frumos, un ajutor doresc de la dumneavoastra.UN salariat care are probleme la tribunal (divort), pretinde ca unitatea unde lucreaza, este datoare sa-i dea o zi invoire pentru a se prezenta la tribunal .Este undeva stipulat, ca eu nu am gasit in Codul Muncii sau in Contractul colectiv de Munca ,ramura sanitara. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 1 Martie 2011
Cand esti citat de o instanta cu caracter "JURISDICTIONAR"nu este nevoie de o lege speciala in materie. Este obligatoriul din partea angajatorului sa-ti dea liber pentru ziua procesului..Succes la proces..=D>:sorry::((#-o=D>
Nu este reglementata in niciun act normativ aceasta obligatia a angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invoirea salariatului in cazul citarii sale la tribunal martinsara35 martinsara35 in cazul citarii la tribunal a salariatului,angajatorul poate refuza invoirea acestuia trecandu-l absent nemotivat????????? (vezi toată discuția)
Pontaj angajat cu mandat de aducere minnie84 minnie84 Buna ziua, Am un angajat care a lipsit de la lucru doua zile si mi-a adus o copie dupa un mandat de aducere pe numele sau. Intrebarea mea este cum il ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite in caz de deces parinte claudiuss claudiuss In luna iulie a decedat bunica mea (mama tatalui meu), iar in luna septembrie a decedat si tatal meu. Mentionez ca este tatal meu vitreg care m-a crescut si ... (vezi toată discuția)