avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... invoirea salariatului in cazul citarii sale la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

invoirea salariatului in cazul citarii sale la tribunal

in cazul citarii la tribunal a salariatului,angajatorul poate refuza invoirea acestuia trecandu-l absent nemotivat?????????
Cel mai recent răspuns: martinsara35 , utilizator 15:18, 31 Iulie 2009
Nu . Nu poate.
Ii este interzis prin lege si poate fi chiar sanctionat.
Salariatulsa faca cerere de ivoire si sa depuna o copie dupa citatie.
va rog ma puteti lamuri daca exista un temei legal in acest sens?
Temeiul legal la societatile pe care le cunosc este contractul colectiv la nivelul ramurii in care activeaza.
Am intalnit in contractele colective la nivel de ramura doua variante:
1. pentru indeplinirea obligatiilor cetatenesti (citati politie parchet, etc.) se acorda zile libere platite
2. se acorda invoire pentru citatii in fata autoritatilor.
verificati contractul colectiv la nivelul ramurii in care activati (daca exista)
....si inca o intrebare......:innocent: angajatorul este obligat sa ii plateasca salariatului retributia in acea zi?????

Alte discuții în legătură

Pontaj angajat cu mandat de aducere minnie84 minnie84 Buna ziua, Am un angajat care a lipsit de la lucru doua zile si mi-a adus o copie dupa un mandat de aducere pe numele sau. Intrebarea mea este cum il ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresc sa ma informez asupra acordarii salariilor compensatorii in cazul concedierii colective. cate salarii se acorda conform contractului la ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend carmenalinamihai carmenalinamihai Buna seara, sunt noua pe acest forum si as dori sa va rog in masura care se poate sa imi raspunda cineva avizat in dreptul muncii. Referitor la sporul de ... (vezi toată discuția)