avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Varsta minima necesara pentru a deschide un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Varsta minima necesara pentru a deschide un SRL

Buna ziua!

As dori sa aflu daca exista o lege in care se precizeaza varsta minima care trebuie sa o ai pentru a putea deschide un SRL.
Mai exact, daca un minor cu varsta de 16 ani poate deschide un SRL in cazul in care este reprezentat de un curator.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flavius Andrei1 , utilizator 11:10, 8 Septembrie 2023
Supuneti dezbaterii o problema interesanta zic eu. Pentru a avea calitatea de asociat-fondator al unei societati comerciale cu raspundere limitata trebuie sa ai capacitatea de exercitiu deplina in acceptiunea art. 6 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. La art. 9 din Decretul 31/1954 referitor la persoanele fizice si juridice, minorul intre 14 si 18 ani are o capacitate de exercitiu restransa, avand posibilitatea de a incheia acte juridice valabile doar daca au incuviintarea prealabila a parintilor sau a tutorilor.Daca minorii incheie un contract de societate si prin acest act aduc ca aport anumite bunuri la capitalul social isi exercita un drept de dispozitie pentru care legea prevede pe langa acordul parintilor si incuviintarea autoritatii tutelare in conformitate cu art. 129 si art. 133 din Codul familiei. Personal cred ca minorii nu pot avea calitatea de fondatori ai unei societati comerciale, dar cea de asociat , ulterior infiintarii societatii, in conditile legii o pot dobandi.( ex. decesul unuia dintre asociati si existenta unei clauze de continuare a activitatii societatii cu asociatul minor asistat de o persoana desemnata de autoritatea tutelara)
Multumesc .
Buna seara .
Varsta minima pentru a deschide o societate este de 18 ani.Ganditi-va ca in caz de faliment,administratorii pot raspunde pentru administrare paguboasa,raspundere care nu poate fi aplicata minorilor,incat nu au capacitate deplina de exercitiu .
Marius Bote . .
Bună ziua!
Am și eu o întrebare referitor la o afacere de închiriere de atv-uri, pot sa fac firma la Srl pentru incherieri daca am 17 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea permite ? redialboss redialboss buna seara as dorii sa stiu daca este legal si daca legea i-mi permite sa trec un apartament ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
Un minor poate infiinta un s.r.l / s.r.l-d / s.r.l f.e ? costipirvu costipirvu Bună ziua , am vârsta de 16 ani şi în cursul anului urmator , as vrea să fac parte din proiectul unui S.R.L / S.R.L-D în calitate de asociat-fondator . ... (vezi toată discuția)