avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denigrarea imaginii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denigrarea imaginii publice

Buna ziua,

Un prieten se confrunta cu o problema. Un ziar a publicat un articol in care il jigneste si prezinta niste informatii false. Il face hot, prost si aproape il acuza ca a furat niste documente. Persoana in cauza are dovezi clare ca nu a furat nimic, ci a primit totul cu acrodul si semnatura proprietarului.

Articolul este cu adevarat defaimator si cu atat mai rau cu cat prietenul meu lucreaza cu publicul si are o reputatie de pastrat.

El ar dori sa dea in judecata jurnalistul care a publicat o asemenea prostie, dar nu stie in baza carei legi si pe ce temei ar putea face asta. Exista o lege referitoare la calomnie, defaimarea imaginii sau chiar atac la persoana? Ce sanse ar avea sa castige acest proces si cu ce finalitate?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 18:05, 1 Martie 2011
Buna ziua !
Poate formula si depune o plangere penala- respectand prevederile art. 222 C.P.P.- pentru insulta si/ sau calomnie, fapte prevazute si pedepsite conform art. 205 si 206 c. pen. In plangerea respectiva poate sa mentioneze ca se constituie parte civila in procesul penal.
Consider ca in acest sens se poate adresa unui avocat.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru injurii buna ziua,am si eu o intrebare despre pasii care trebuie urmati pentru a da pe cineva in judecata pentru injurii si calomnie, e o poveste veche care m-a adus ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Calomnie arisaur arisaur Am fost acuzat ca am luat bani, dar nu este adevarat!Lucrez ca sef de formatie si am in subordine mai multe persoane.Pentru ca am trimis pe trei dintre ei in ... (vezi toată discuția)