avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pentru injurii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pentru injurii

buna ziua,am si eu o intrebare despre pasii care trebuie urmati pentru a da pe cineva in judecata pentru injurii si calomnie, e o poveste veche care m-a adus la disperare si as vrea s-o clarific,am facut nenumarate plangeri la politie dar se pare ca nu au nici un rezultat,ei nu primesc nici macar o amenda pentru ca vin si ei cu declaratii mincinoase si pozeaza in nevinovati si saraci si se pare ca sunt crezuti,iar noi oameni seriosi cu situatie, cu afaceri care ne ocupa tot timpul suntem suspecti, e vorba despre niste vecini(locuim la casa) care ne creeaza zilnic neplaceri si normal cand vii acasa te iei de ei (vorbind civilizat)daca ti-au rupt gardul,daca au aruncat cu pietre in caini,etc. si de aici incep ei cu vorbe fffff urate greu de reprodus si parca cand ai o scoala,ai niste bani parca nu poti sa-l lasi pe unul care-i paria societatii sa-si faca mendrele ca esti luat de prost la maxim si rabdarea a ajuns la final, trebuie sa primeasca cat de cat o lectie.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:04, 29 Martie 2011
Buna ziua,

Atat insulta (art. 205 Cod penal), cat si calomnia (art. 206 C. pen.) se pedepsesc numai cu amenda (penala insa si va aparea in cazier). Pentru ambele infractiuni, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, care trebuie depusa in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.

Va recomand totusi sa cititi prevederile art. 206 C. pen. si sa vedeti daca faptele pot fi incadrate la infractiunea de calomnie.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
ContSters200284, utilizator
Se pare ca nu mai sunr admise plangeri pe aceste 2 articole, fiind dezincriminate actualmente.Adica puteti sa o depuneti plangerea , dar veti primi un raspuns gen,,fapta nu este prevazuta de legea penala".Incercati la instanta civila .
Nu au primit nicio amenda deoarece calomnia si insulta nu mai sunt incriminate (a se vedea recursul in interesul legii), asadar va duceti degeaba la politie. Daca prin aceste insulte vi s-a creat un prejudiciu atunci mergeti in instanta civila.
In situatia in care vecinii va rup gardul sau va deterioreaza alte bunuri faceti plangere penala pt distugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Insulta cattie cattie Am sesizat instanta pentru fapta de insulta adresata mie pe site-ul unui ziar cunoscut si la prima infatisare nu mi s-a permis sa vad probele din dosar ,iar ... (vezi toată discuția)
Penal sau civil? jon53 jon53 Buna ziua, Daca intr-un dosar penal nu s-au luat in considerare decat amenintarile iar calomnia si insulta nu, va intreb daca mai sunt sau nu incriminate cele ... (vezi toată discuția)