avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Amenda pentru intarziere depunere 392b
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Amenda pentru intarziere depunere 392b

Am mers cu o zi intarziere sa depun declaratia 392b si inspectorul fiscal a zis ca intai sa platesc o amenda.Am achitat-o la trezorerie.Inspectorul nu a facut proces verbal pentru amenda.trebuia?Pot sa pun amenda pe cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: CostinFC , utilizator 17:52, 26 Martie 2012
De ce sa nu incercam sa facem ceva impreuna, pentru a preantampina asemenea abuzuri din partea acestor inspectori? De ce ar trebui ca acest fapt sa va determine sa parasiti tara? Credeti ca aici nu avem nevoie de medici ? :)
Incepem prin a ne obisnui cu ideea ca trebuie sa contestam permanent.
Trebuia sa completeze un p.v. cu avertisment, asa scrie in ordonante privind contraventiile. Nu se incepe cu amenda, dar toate infantilele cand ajung dupa ghiseu, incalca legea din cinci in cinci minute. N-au nici o treaba, pentru ca noi nu avem minime cunostiinte legate de drepturile noasrte, si stam sa ascultam in gura la toate nulitatile, cand banii sunt la noi.
Este rezultatul orelor pierdute de dirigentie , la scoala, unde eram fericiti ca ne lasa sa facem ce vrem noi, fara sa se ocupe cineva sa ne explice cum se traieste in societatea asta nebuna, nebuna. Nu au considerat necesar sa vorbim de atatea
si atatea lucruri , de care ne lovim azi si maine si......
Trebuie sa invatam , musai....
@ fat frumos

Buna ziua!

Ma pregatesc sa depun declaratia 392B, ce solutii legale am la indemana pentru a evita amenda?

Si inca intrebare, va rog frumos, la pct.V achizitii de la "... persoane inregistrate in scopuri de TVA" - aici iau in calcul si sumele de pe bonurile fiscale fara factura sau numai pe cele care insotesc fatura sau chitantele cu factura?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
CostinFC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa rovinieta montemir montemir In instiintarea de plata spune > Contravenientul are obligatia sa achite in lei pe langa amenda contraventionala ........si contravaloarea tarifului de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se fac contestatii? crina solescu crina solescu aseara am primit 600 ron amenda si 7 puncte de penalizare pentru ca am mers cu proiectoarele aprinse chiar daca afara nu era ceata.mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale in 48 de ore de la data primirii hotararii judecatoresti REMUSMATEI REMUSMATEI SE POATE PLATI AMENDA LA 48 ORE ( 1/2 CONFORM PV ) , DUPA PIERDEREA IN INSTANTA A CONTESTATIEI ? LA TECUCI SE REFUZA PLATA REDUSA DUPA PRIMIREA HOTARIRII , E ... (vezi toată discuția)