avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovinieta

In instiintarea de plata spune > Contravenientul are obligatia sa achite in lei pe langa amenda contraventionala ........si contravaloarea tarifului de despagubire ......in contul RO 68 RNCB....De aici rezulta clar ,ca ambele sume se vor plati in acest cont.Am platit toata suma in acest cont, dar mi s-a spus ca amenda trebuie platita separat la Trezorerie, fapt pentru care mi s-a restituit suma . Deoarece nu este trecut un alt cont eu nu stiu unde sa platesc amenda.Am fost disciplinat si am platit amenda in 48 ore, dar acum e neplatita. Cum pot rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:18, 31 August 2011
Daca ati primit amenda urmare a inregistrarilor cu camere, atunci in procesul verbal este trecut destul de clar unde si cat aveti de plata. Trebuia sa platiti la primaria de care apartineti amenda (de regula 125 Ron in 48 ore) si tariful de despagubire la BCR in contul indicat. Din ceea ce relatati, cred ca ati depasit termenul de 48 ore si veti plati 250 Ron
Cred ca nu ati fost atent la ce scria in formularul de instiintare sau PV pe care l-ati primit acasa.Daca ati fi intrebat la banca la care ati depus banii v-r fi lamurit oficianta de la banca unde si cum trebuie sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru rovinieta Anpeal Anpeal Buna ziua, In 12. 05. 2011 am fost sancţionat contravenţional cu amendă de 250 Ron pentru că nu am avut rovinieta valabila si am achitat in 24 ore 125 ... (vezi toată discuția)
Abuz finante viorelv viorelv Am primit prin corespondenta in data de 19.03.2013, procesul verbal Seria. R13, Nr. 0038774/13.03.2013 reprezentand amenda contraventionala pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Contraventie lipsa rovinieta, amenda 10% trezorerie 90% drdp ContSters250815 ContSters250815 Buna ziua, am primit pe data de 26.04.2011 proces-verbal intocmit pe data de 10.04.2011 in care am fost inregistrat pe buna dreptate circuland fara ... (vezi toată discuția)