Am primit prin corespondenta in data de 19.03.2013, procesul verbal Seria. R13, Nr. 0038774/13.03.2013 reprezentand amenda contraventionala pentru lipsa rovinieta,in valoare de 250 lei , amenda pe care am achitat-o conform legii jumatate din minim , in 48 de ore de la comunicare :125 lei, din care 112,50 la BCR, sucursala SIGHETU MARMATIEI, ordin de incasare numerar nr .2013032100011513 din data de 21.03.2014, si o chitanta in valoare de 12.50 lei la TREZORERIA SIGHETU MARMATIEI . Desi am formulat o plangere contraventionala impotriva procesului verbal , am achitat in termen de 48 ore ,amenda stabilita.
Am facut contestatia impotriva procesului verbal ,de cum am primit procesul prin corespondenta , dar dupa aia auzind faptul ca la judecatorie castiga doar cine trebuie , am achitat in 48 de ore jumatate din minimul amenzii, la procesul privind contestatia nu m-am prezentat deoarece am cerut judecarea in lipsa si nu am comunicat faptul ca am achitat amenda.
Am pirdut contestatia , nu am facut apel pe cosiderentul ca daca a fost respinsa in fond nu am nici o sansa in apel . Dupa cateva luni Serviciul Fiscal m-a informat despre faptul ca am de achitat suma de 250 lei , adica din faptul ca am pierdut contestatia la amenda , iar procesul verbal de amenda facandu-se debit la Finante .
La Finante le-am spus ca am achitat procesul verbal in 48 de ore si ca nu am creante fata de ei , dar mi-au spus ca ei nu au ce face si ca pot sa apelez la instanta , impotriva mea facandu-se somatie si titltu executariu pentru a ma executa silit.
Am facut contestatie la executare in care am specificat faptul ca am achitat amenda in 48 de ore , lucru care reiese si din intampinarea celor de la finante , dar nu i-am spus judecatorului ca in prima contestatie la procesul verbal nu m-am prezentat ca sa le spun ca am achitat amenda in 48 de ore. Judecatorul a fost de rea credinta fiind indignat de faptul ca i-am spus ca poate judeca contestatia de indata doar examanand dovezile , adica coopile de pe chitantele cum am achitat amenda , acesta a aspus ca procesul o sa dureze 3 luni , lucru ce s-a si intamplat, contestatae fiindu-mi respinsa , judecatorul ignorand faptul ca am dovezi ca am achitat amenda spunandu-mi ca nu am achita inca o suma de bani ca tarif de despagubire , specificat in procesul verbal de -si i-am spus ca acest tarif nu se mai plateste.
Va rog sa ma ajutati , acum vreau sa fac apel, de unde sa-mi fac rost de un model de cerere de apel deoarece nu-mi permit un avocat.
Cu stima va multumesc.