avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz finante
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz finante

Am primit prin corespondenta in data de 19.03.2013, procesul verbal Seria. R13, Nr. 0038774/13.03.2013 reprezentand amenda contraventionala pentru lipsa rovinieta,in valoare de 250 lei , amenda pe care am achitat-o conform legii jumatate din minim , in 48 de ore de la comunicare :125 lei, din care 112,50 la BCR, sucursala SIGHETU MARMATIEI, ordin de incasare numerar nr .2013032100011513 din data de 21.03.2014, si o chitanta in valoare de 12.50 lei la TREZORERIA SIGHETU MARMATIEI . Desi am formulat o plangere contraventionala impotriva procesului verbal , am achitat in termen de 48 ore ,amenda stabilita.
Am facut contestatia impotriva procesului verbal ,de cum am primit procesul prin corespondenta , dar dupa aia auzind faptul ca la judecatorie castiga doar cine trebuie , am achitat in 48 de ore jumatate din minimul amenzii, la procesul privind contestatia nu m-am prezentat deoarece am cerut judecarea in lipsa si nu am comunicat faptul ca am achitat amenda.
Am pirdut contestatia , nu am facut apel pe cosiderentul ca daca a fost respinsa in fond nu am nici o sansa in apel . Dupa cateva luni Serviciul Fiscal m-a informat despre faptul ca am de achitat suma de 250 lei , adica din faptul ca am pierdut contestatia la amenda , iar procesul verbal de amenda facandu-se debit la Finante .
La Finante le-am spus ca am achitat procesul verbal in 48 de ore si ca nu am creante fata de ei , dar mi-au spus ca ei nu au ce face si ca pot sa apelez la instanta , impotriva mea facandu-se somatie si titltu executariu pentru a ma executa silit.
Am facut contestatie la executare in care am specificat faptul ca am achitat amenda in 48 de ore , lucru care reiese si din intampinarea celor de la finante , dar nu i-am spus judecatorului ca in prima contestatie la procesul verbal nu m-am prezentat ca sa le spun ca am achitat amenda in 48 de ore. Judecatorul a fost de rea credinta fiind indignat de faptul ca i-am spus ca poate judeca contestatia de indata doar examanand dovezile , adica coopile de pe chitantele cum am achitat amenda , acesta a aspus ca procesul o sa dureze 3 luni , lucru ce s-a si intamplat, contestatae fiindu-mi respinsa , judecatorul ignorand faptul ca am dovezi ca am achitat amenda spunandu-mi ca nu am achita inca o suma de bani ca tarif de despagubire , specificat in procesul verbal de -si i-am spus ca acest tarif nu se mai plateste.
Va rog sa ma ajutati , acum vreau sa fac apel, de unde sa-mi fac rost de un model de cerere de apel deoarece nu-mi permit un avocat.
Cu stima va multumesc.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa rovinieta montemir montemir In instiintarea de plata spune > Contravenientul are obligatia sa achite in lei pe langa amenda contraventionala ........si contravaloarea tarifului de ... (vezi toată discuția)
Contraventie parcare ciama.marius ciama.marius In cele ce urmeaza va citez doleantele mele adrsate Primariei Cluj Npoca pe site-ul Domnule Primar.ro,ca urmare a ,,incasarii\\\' unei amenzi contraventionale ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si contestatia. danaa1 danaa1 Amenda contraventionala daca este platita in 48 de ore de la data emiterii se poate reduc cu 50%. Impotriva acestei amenzi contraventionale, se poate ... (vezi toată discuția)