avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTRAVENTIE PARCARE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTRAVENTIE PARCARE

In cele ce urmeaza va citez doleantele mele adrsate Primariei Cluj Npoca pe site-ul Domnule Primar.ro,ca urmare a ,,incasarii' unei amenzi contraventionale pentru parcare pe ,,zona verde" in conceptia Politiei Comunitare Cluj Napoca,dar care,de fapt nu era nici amenajat,nici delimitat,nicisemnalizat,situat la 2 metrii de ghena de gunoi,linga o cale de acces catre un sir de garaje.Am fost sanctionat contraventional cu 250RON in 48 ore,amenda care nu am platit-o,in schimb am contestat procesul verbalde contraventie la Primarie.Deja au trecut cele 30 zile in caretrebuia sa primesc un raspuns contestatiei mele,dar nici un semn...La intrabarea mea adresata Domnului Primar eu nu vad nici un raspuns... CE AM DE FACUT IN CONTINUARE?


V a multumesc.Marius Ciama


Astazi am primit raspunsul contestatiei mele adresata Primariei Cluj Napoca(din data de 21.01.2009)....Mi s-a anulat amenda contraventionala(250 RON) si am primit un avertisment...

Mult succes tuturor celor aflati in asemenea situatii...Totusi ,pana la urma traim intr-o societate civilizata.

Marius Ciama
Citez alaturat de pe site-ul domnule primar.ro si mai jos sesizarea mea. Raspunsul primarului 22 Ianuarie 2009 Sanctiunea a fost aplicata de un inspector al Serviciului control protectia mediului si igienizare care se afla in timpul programului de lucru (orele 14.00-22.00). Precizam faptul ca Politia comunitara actioneaza 24 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica. Deoarece spatiile si zonele verzi sunt tot mai putine, recomandam cetatenilor sa protejeze aceste zone si sa parcheze autovehiculele numai pe carosabi, si pe zonele amenajate special pentru parcari. Sesizarea mea catre Domnul Primar este: Amenzi voluntare pe spatiul verde nedefinit Domnule Primar, in primul rand va rog sa-mi definiti un ,,spatiu verde "in CLUJ NAPOCA. In opinia si intelegerea unor angajati ai primariei D-voastra un spatiu verde este acel spatiu nedelimitat,situat langa frumoasa GHENA DE GUNOI,la 1ml de BATATORUL DE COVOARE,iar pana nu demult(noiembrie) plin cu saci de moloz si crengi ridicati lunar de catre angajatii de la salubritate.Bineinteles ca pamantul este ,,PAVAT"cu bucati de gresie si caramizi gratie unei strasnice grije pentru VERDE.OK !!! Dar in momentul in care vine un anume domn ,angajat al Primariei Cluj-Napoca ,si ,in 5 min tranteste o amenda de 250 ron in parbriz,probabil ca mai face si poze pentru autenticitatea contraventiei(poze doar cu masina presupun ,nu si cu si pavajul de gresie si vegetatie uscata,ce sa mai vorbim despre arhicunoscutul semn de avertizare,care de altfel nu evista).Explicatiile dansului sa vi le reproduc,este de prisos.Dansul cica facea voluntariat---era in afara programului.Dar pretul pe care-l impune Primaria Stimabilului Contribuabil este IMENS!!! Ma rog !Daca aceasta este definitia spatiului verde, daca o contraventie (250ron) se da in 5 min ,in afara programului,pe inserat(ora 17:30) fara nici o verificare preliminara a tuturor conditiilor legale ce sa mai zici ? Oricum,se va contesta,dar cu timpul pierdut cum ramane ,cu sarcinile ale angajatiilor Primariei platiti din banii publici ,tot in favoarea contribuabilului cum ramane? Evenimentul a avut locin data de 19.01.2009,la 2m de GHENA PENTRU GUNOI,ora 17:30 Va multumesc!Astept un raspuns favorabil In 22.01.2009 am atasat si fotografii cu numitul spatiu verde,pe site-ul domnule primar.ro Va multumesc,Marius Ciama

Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
ciama.marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: kukac , utilizator 21:40, 15 Iunie 2009
in primul rand cred ca nu aveti o plangere contraventionala pe rolul instentei de judecata, intrucat potrivit art. 32 din og 2/2001 privind regimul juridic al contraventiei, cererea dvs trebuie depusa la instanta unde s-a savarsit contraventia, in speta judecatoria cluj, nicidecum la primaria cluj. daca o sa cititi cu atentie o sa vedeti ca alin 1 care prevedea depundenea la prim cluj a fost declarat neconstitutional, pentru ca incalca liberul acces la justitie.
astfel spus daca, acum va ve -ti indrepta catre judecatoria cluj, instanta compententa, acesta va va respinge cererea ca tardiva, si nu va intra pe fond cauzei, pentru ca aveati un termen de 15 zile in care puteati contesta p/v de contraventie.
deci sunteti bun de plata
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
Iulian Robert, Consilier juridic
ciama.marius a scris:

In cele ce urmeaza va citez doleantele mele adrsate Primariei Cluj Npoca pe site-ul Domnule Primar.ro,ca urmare a ,,incasarii\' unei amenzi contraventionale pentru parcare pe ,,zona verde\" in conceptia Politiei Comunitare Cluj Napoca,dar care,de fapt nu era nici amenajat,nici delimitat,nicisemnalizat,situat la 2 metrii de ghena de gunoi,linga o cale de acces catre un sir de garaje.Am fost sanctionat contraventional cu 250RON in 48 ore,amenda care nu am platit-o,in schimb am contestat procesul verbalde contraventie la Primarie.Deja au trecut cele 30 zile in caretrebuia sa primesc un raspuns contestatiei mele,dar nici un semn...La intrabarea mea adresata Domnului Primar eu nu vad nici un raspuns... CE AM DE FACUT IN CONTINUARE?


V a multumesc.Marius Ciama

Citez alaturat de pe site-ul domnule primar.ro si mai jos sesizarea mea. Raspunsul primarului 22 Ianuarie 2009 Sanctiunea a fost aplicata de un inspector al Serviciului control protectia mediului si igienizare care se afla in timpul programului de lucru (orele 14.00-22.00). Precizam faptul ca Politia comunitara actioneaza 24 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica. Deoarece spatiile si zonele verzi sunt tot mai putine, recomandam cetatenilor sa protejeze aceste zone si sa parcheze autovehiculele numai pe carosabi, si pe zonele amenajate special pentru parcari. Sesizarea mea catre Domnul Primar este: Amenzi voluntare pe spatiul verde nedefinit Domnule Primar, in primul rand va rog sa-mi definiti un ,,spatiu verde \"in CLUJ NAPOCA. In opinia si intelegerea unor angajati ai primariei D-voastra un spatiu verde este acel spatiu nedelimitat,situat langa frumoasa GHENA DE GUNOI,la 1ml de BATATORUL DE COVOARE,iar pana nu demult(noiembrie) plin cu saci de moloz si crengi ridicati lunar de catre angajatii de la salubritate.Bineinteles ca pamantul este ,,PAVAT\"cu bucati de gresie si caramizi gratie unei strasnice grije pentru VERDE.OK !!! Dar in momentul in care vine un anume domn ,angajat al Primariei Cluj-Napoca ,si ,in 5 min tranteste o amenda de 250 ron in parbriz,probabil ca mai face si poze pentru autenticitatea contraventiei(poze doar cu masina presupun ,nu si cu si pavajul de gresie si vegetatie uscata,ce sa mai vorbim despre arhicunoscutul semn de avertizare,care de altfel nu evista).Explicatiile dansului sa vi le reproduc,este de prisos.Dansul cica facea voluntariat---era in afara programului.Dar pretul pe care-l impune Primaria Stimabilului Contribuabil este IMENS!!! Ma rog !Daca aceasta este definitia spatiului verde, daca o contraventie (250ron) se da in 5 min ,in afara programului,pe inserat(ora 17:30) fara nici o verificare preliminara a tuturor conditiilor legale ce sa mai zici ? Oricum,se va contesta,dar cu timpul pierdut cum ramane ,cu sarcinile ale angajatiilor Primariei platiti din banii publici ,tot in favoarea contribuabilului cum ramane? Evenimentul a avut locin data de 19.01.2009,la 2m de GHENA PENTRU GUNOI,ora 17:30 Va multumesc!Astept un raspuns favorabil In 22.01.2009 am atasat si fotografii cu numitul spatiu verde,pe site-ul domnule primar.ro Va multumesc,Marius Ciama







Sunt in aceeasi situatie, din pacate, voi contesta aceasta amenda deoarece mi se pare enorma atata timp cat nu exista urma de "spatiu verde". Eu am actul de constatare din data de 22.02.2009 la ora 1.05. Avand in vedere ca e duminica dimineata, cum se calculeaza cele 48 de ore? As vrea sa stiu care sunt pasii pentru contestare si ce risc daca nu platesc cei 250 lei in 48 de ore.

Multumesc Anticipat

Sunt in aceeasi situatie, din pacate, voi contesta aceasta amenda deoarece mi se pare enorma atata timp cat nu exista urma de "spatiu verde". Eu am actul de constatare din data de 22.02.2009 la ora 1.05. Avand in vedere ca e duminica dimineata, cum se calculeaza cele 48 de ore? As vrea sa stiu care sunt pasii pentru contestare si ce risc daca nu platesc cei 250 lei in 48 de ore.

Multumesc Anticipat



Daca nu platiti in 48 de ore platiti dublu. Aceste ore sunt calendaristice.
Contestati procesul verbal. Dar ca sfat general, plata a jumatate din minimul amenzii in 48 de ore nu inseamna recunoasterea faptei retinute drept contraventie. Eu de obicei imi sfatuiesc clientii sa plateasca. E pana la urma un beneficiu al legii. Indiferent ce se intampla cu contestatia, cel putin minimalizati paguba.

e pararea mea.
av. Ileana Schwarz
#-o nu exista o cale de reducere a amenzii prin contestatie la primarie? Din cate am inteles minimul e 100 iar maxim 500!!??

Alte discuții în legătură

Solutie amenda contraventionala de parcare abuziva ? Cristian_A Cristian_A Buna ziua, Eu locuiesc si lucrez in Cluj-Napoca de peste un an de zile, intr-o zona semi-centrala unde singurele locuri de parcare sunt niste garaje (3 ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare spatiu verde de la un srl? haragusfilip haragusfilip Buna ziua, Am primit un proces verbal de la un srl pentru parcare pe spatiu verde. Procesul verbal mi se pare dubios din mai multe motive: 1. este intocmit ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)