avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTRAVENTIE PARCARE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTRAVENTIE PARCARE

In cele ce urmeaza va citez doleantele mele adrsate Primariei Cluj Npoca pe site-ul Domnule Primar.ro,ca urmare a ,,incasarii' unei amenzi contraventionale pentru parcare pe ,,zona verde" in conceptia Politiei Comunitare Cluj Napoca,dar care,de fapt nu era nici amenajat,nici delimitat,nicisemnalizat,situat la 2 metrii de ghena de gunoi,linga o cale de acces catre un sir de garaje.Am fost sanctionat contraventional cu 250RON in 48 ore,amenda care nu am platit-o,in schimb am contestat procesul verbalde contraventie la Primarie.Deja au trecut cele 30 zile in caretrebuia sa primesc un raspuns contestatiei mele,dar nici un semn...La intrabarea mea adresata Domnului Primar eu nu vad nici un raspuns... CE AM DE FACUT IN CONTINUARE?


V a multumesc.Marius Ciama


Astazi am primit raspunsul contestatiei mele adresata Primariei Cluj Napoca(din data de 21.01.2009)....Mi s-a anulat amenda contraventionala(250 RON) si am primit un avertisment...

Mult succes tuturor celor aflati in asemenea situatii...Totusi ,pana la urma traim intr-o societate civilizata.

Marius Ciama
Citez alaturat de pe site-ul domnule primar.ro si mai jos sesizarea mea. Raspunsul primarului 22 Ianuarie 2009 Sanctiunea a fost aplicata de un inspector al Serviciului control protectia mediului si igienizare care se afla in timpul programului de lucru (orele 14.00-22.00). Precizam faptul ca Politia comunitara actioneaza 24 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica. Deoarece spatiile si zonele verzi sunt tot mai putine, recomandam cetatenilor sa protejeze aceste zone si sa parcheze autovehiculele numai pe carosabi, si pe zonele amenajate special pentru parcari. Sesizarea mea catre Domnul Primar este: Amenzi voluntare pe spatiul verde nedefinit Domnule Primar, in primul rand va rog sa-mi definiti un ,,spatiu verde "in CLUJ NAPOCA. In opinia si intelegerea unor angajati ai primariei D-voastra un spatiu verde este acel spatiu nedelimitat,situat langa frumoasa GHENA DE GUNOI,la 1ml de BATATORUL DE COVOARE,iar pana nu demult(noiembrie) plin cu saci de moloz si crengi ridicati lunar de catre angajatii de la salubritate.Bineinteles ca pamantul este ,,PAVAT"cu bucati de gresie si caramizi gratie unei strasnice grije pentru VERDE.OK !!! Dar in momentul in care vine un anume domn ,angajat al Primariei Cluj-Napoca ,si ,in 5 min tranteste o amenda de 250 ron in parbriz,probabil ca mai face si poze pentru autenticitatea contraventiei(poze doar cu masina presupun ,nu si cu si pavajul de gresie si vegetatie uscata,ce sa mai vorbim despre arhicunoscutul semn de avertizare,care de altfel nu evista).Explicatiile dansului sa vi le reproduc,este de prisos.Dansul cica facea voluntariat---era in afara programului.Dar pretul pe care-l impune Primaria Stimabilului Contribuabil este IMENS!!! Ma rog !Daca aceasta este definitia spatiului verde, daca o contraventie (250ron) se da in 5 min ,in afara programului,pe inserat(ora 17:30) fara nici o verificare preliminara a tuturor conditiilor legale ce sa mai zici ? Oricum,se va contesta,dar cu timpul pierdut cum ramane ,cu sarcinile ale angajatiilor Primariei platiti din banii publici ,tot in favoarea contribuabilului cum ramane? Evenimentul a avut locin data de 19.01.2009,la 2m de GHENA PENTRU GUNOI,ora 17:30 Va multumesc!Astept un raspuns favorabil In 22.01.2009 am atasat si fotografii cu numitul spatiu verde,pe site-ul domnule primar.ro Va multumesc,Marius Ciama

Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
ciama.marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: kukac , utilizator 21:40, 15 Iunie 2009
Plingerea gresit indreptata se trimite la institutia competenta .Functionarii primariei erau obligati sa trimita plingerea la judecatorie . Mergeti la primarie si vedeti ce s a intamplat cu plingerea dvs.
Andreea4 a scris:

Am fost la primarie sa platesc amenda, cerand in acelasi timp sa fac contestaie mi s-a spus ca in cazul in care fac contestatie nu trebuie sa platesc amenda ci sa astept 30 de zile pana la solutionarea contestatiei urmand ca dupa cele 30 de zile in cazul in care nu se solutioneaza nimic sa achit cei 250 ron in 48 ore. Sper sa nu fi fost informata gresit.



Astazi am primit raspunsul contestatiei mele adresata Primariei Cluj Napoca(din data de 21.01.2009)....Mi s-a anulat amenda contraventionala(250 RON) si am primit un avertisment...

Mult succes tuturor celor aflati in asemenea situatii...Totusi ,pana la urma traim intr-o societate civilizata
Buna,

am patit si eu ceva de genul asta. in Luna septembrie 2008 la ora 22:35 eram parcata cu doua roti pe spatiul verde drept urmare am primit o amenda (se pare). Eu nu am gasit actul constatator pe parbriz. Vineri 13 martie 2009 la ora 18:00 am gasit lipit pe usa apartamentului procesul verbal de constatare princ are mi se se spune ca trebuie sa platesc 250 RON in 48 de ore. Pe PV scrie ca e atasata si poza efectuata atunci dar nu era nimic. Mai mult eu in luna ianuarie 2009 am vandut masina pe care e constatata contraventia si am si scos-o din evidentele de impozitare, primind chiar certificat fiscal. Daca primisem amenda aceasta in septembrie 2008 de ce m-au lasat sa scot masina de pe mine si sa primesc si certificat fiscal iar in martie 2009 sa imi trimita PV de constatare.
Eu nu vroiam sa il platesc avand in vedere ca masina nu e mai e inregistrata pe mine. Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua!

O singura intrebare as avea si am nevoie de un raspuns destul de urgent.
Am fost amendat pt parcare pe trotuar, desi nu erau semne de parcare/stationare interzisa si lasasem loc suficient pt trecerea pietonilor, pe baza unei hotarari a consiliului local Cluj. Mi sa blocat roata, evident cu un proces verbal de blocare/deblocare pe care l-am platit. Pe langa acest proces verbal mi sa intocmit si o nota de constatare in care sunt invitat la primarie pt achitarea amenzii contraventionale. Insa pe aceasta nota de constatare desi la Agent Constatator este mentionat clar in paranteza "nume, prenume in clar, semnatura" nu apare semnatura, decat numele si prenumele.
Se poate declara nul nota de contraventie si amenda in cazul de fata??
Conform OG2/2001este precizat acest fapt doar pt procesul verbal ceea ce din cate inteleg mi se va inmana la fata locului cand achit amenda.

Multumesc,
Laszlo Bacs-Bialis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie amenda contraventionala de parcare abuziva ? Cristian_A Cristian_A Buna ziua, Eu locuiesc si lucrez in Cluj-Napoca de peste un an de zile, intr-o zona semi-centrala unde singurele locuri de parcare sunt niste garaje (3 ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare spatiu verde de la un srl? haragusfilip haragusfilip Buna ziua, Am primit un proces verbal de la un srl pentru parcare pe spatiu verde. Procesul verbal mi se pare dubios din mai multe motive: 1. este intocmit ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)