avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutie amenda contraventionala de parcare abuziva ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutie amenda contraventionala de parcare abuziva ?

Buna ziua,

Eu locuiesc si lucrez in Cluj-Napoca de peste un an de zile, intr-o zona semi-centrala unde singurele locuri de parcare sunt niste garaje (3 garaje pentru un intreg bloc de 24 apt).
Este drept ca strada principala: Str. Paris este relativ intens circulata, insa cea anexa, Str. Paris pe care imi parchez mereu masina, este una care se infunda si pe aceasta se afla doar blocuri de locuinte.
Toata lumea parcheaza pe de-o parte si alta a strazii, in ciuda semnului de interzisa oprirea si stationarea, intrucat alte locuri de a-ti parca masina nu exista.
Am auzit ca "se dau amenzi zilnic", ba chiar am vazut ceva masini cu hartii in parbriz cu amenzi, insa pana acum n-am primit niciuna. Sau asa credeam.
Am primit astazi la domiciliul meu din Ploiesti (orasul meu natal) prin posta o amendra contraventionala:
[ link extern ]
Pe data de 13.06.2012 s-a efectuat controlul, iar abia pe 24.09.2012 s-a emis procesul verbal.

Mi se pare absurd tu, ca riveran, sa n-ai voie sa parchezi in vecinatatea locuintei tale, ba chiar nici sa intorci masina pe aceasta strada infundata, ingusta, intrucat e interzisa si oprirea !!! iar pentru a intoarce masina, este nevoie de cel putin 3 miscari.
Mai mult, n-am primit nicio foaie in parbriz. Daca n-ar fi fost nimeni la domiciliul din Ploiesti care sa ridice scrisoarea ?

Intrebarea mea este: Ce imi recomandati sa fac? intrucat mi se pare abuziva aceasta amenda dat fiind ca acea strada este laturalnica, infundata, slab circulata, sunt riveran si nu este disponibil niciun loc de parcare nicaieri (nici macar cu abonament). Tare mi-este ca daca o platesc prompt, nu fac decat sa devin tinta lor frecventa si "vaca de muls" pentru norma lor.

Nu sunt singurul cu numar de inmatriculare strain, fiind multi riverani pe strada cu numere de B, IF, AB, BH si chiar inca doi din PH. Sa fie vorba de discriminare, crezand ca suntem "in trecere" ?
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 17:18, 8 Octombrie 2012
Varianta rapida achitati in termen de 48 de ore jumatate din sanctiunea aplicata
Varianta de durata si care nu va garanteaza solutie favorabila,in termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
cel mai bine ar fi sa achitati in termen de 48 de ore de la comuncarea procesului-verbal, astfel beneficiati de posibilitatea de a achita jumatate din minimul prevazut de actul normativ ( si nu jumatate din amenda primita care poate fi mai mare decat acest minim) si ulterior sa faceti plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei. Daca instanta va incuviinta anularea procesului-verbal, in urma probelor administrate de dvs. va veti putea recupera si suma achitata anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)
Semne circulatie + statie gpl - legal? octav11 octav11 Buna ziua, As vrea sa stiu daca ma puteti lamuri in legatura cu cateva aspecte: 1. Recent pe o strada din Bucuresti (nu o sa precizez momentan numele), ... (vezi toată discuția)
Sancțiune de la poliția locală. Ema1998 Ema1998 Salut,locuiesc într-un bloc înconjurat de case,blocul este înregistrat pe o stradă,casele pe altă stradă,dar au ieșire și către bloc.Una dintre ele ... (vezi toată discuția)