avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sancțiune de la poliția locală.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sancțiune de la poliția locală.

Salut,locuiesc într-un bloc înconjurat de case,blocul este înregistrat pe o stradă,casele pe altă stradă,dar au ieșire și către bloc.Una dintre ele are garaj pe partea cu blocul.Din cauza aglomerației,azi-noapte am parcat în dreptul acestuia și m-am trezit cu citație de la poliția locală.Juridic aceștia au dreptul să mă tragă la răspundere pentru această faptă?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:29, 15 Mai 2016
Legea politiei locale. Legea 155/2010

Art. 7
In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:
h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;

[ link extern ] /
Eram parcat, în parcarea blocului,casa respectivă are adresa pe str. paralelă.Dacă toate casele ar avea două ieșiri,unde am mai parca?
Din relatare se intelege ca ati parcat in fata garajului. Daca este asa atunci ati blocat accesul proprietarului si din acest motiv a chemat PL.
Întrebarea este: dacă proprietarul nu are declarate ambele ieșiri?
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
Ema1998, utilizator
Puteti afla contestand procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am întâmpinat si eu o problema in legatura cu parcarea ... Aurel1209 Aurel1209 Buna ziua ! Am întâmpinat si eu o problema in legatura cu parcarea de la un supermarket. Am parcat pe loc de handicap si a venit politia locala si m a ... (vezi toată discuția)
Ridicare autovehicul, buna ziua, am urmatoarea speta: in data de 18.02.2023 - ora 20:40 ... shumifree shumifree Buna ziua, am urmatoarea speta: In data de 18.02.2023 - ora 20:40 mi-a fost ridicata masina de pe aleea Dragos Mladinovici, fiind parcata la mai putin de 25 ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre masina si garaj Bontidean daniel Bontidean daniel Buna, imi puteti spune daca este o distanta intre o masina si intrarea in su din garaj? Am parcat pe un drum unde nu este interzisa parcarea si am fost ... (vezi toată discuția)