avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca aparatorul invinuitului a solicitat sa asiste la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca aparatorul invinuitului a solicitat sa asiste la reaudierea partilor vatamate


Subiect: daca aparatorul invinuitului a solicitat sa asiste la reaudierea partilor vatamate
1. Trebuie ceruta expres de aparator printr-o cerere in fata organelor de cercetare penala?
2. SE solutioneaza se organul de cercetare penala pe loc, sau de procurorul ce supravegheaza ancheta?
3. Daca acea cerere este facuta in termenul de 24 de ore, in cazul in care se trece la retinerea invinuitului,inculpatului de catre aparatorul acestuia, organul de cercetare penala trebuie sa tina cont de ea sau poate efectua reaudierea partilor fara prezenta aparatorului avand in vedere ca este o cerere pt care se pronunta procurorul?
4. in eventualitatea in care partile vatamate refuza sa fie audiate in fata paratorului partii vatamate, depun un inscris in acest sens sau organuol de cercetare penala intocmeste un proces verbal in acest sens, iar ulterior organulde cercetare penala reaudiaza partile vatamte, fara sa tina cont de aceasta cerere a aparatorului, se pate invoca faptul ca este o cere ce trebuie solutionata nu in acel moment ci de catre procuror ulterior, mai ales ca partile vatamate au refuzat iar termenul de 24 de ore pt retinere implica activitati pt straprobatoriului?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Cristian501 , utilizator 20:04, 1 Martie 2011
cererea din parteaa paratorului invinuitului nu se face fractionat;daca a fost suficient de inteligent, mentiona in cererea initiala ca va asista absolut la toate audierile-reaudierile.Aceasta cerere are suport legal-doar in caz de opozitie se recurge la a solicita organelor ierarhic superioare sa intervina.
poate ar fi interesant sa ne prezentati speta.intrebarile dvs au un caracter alegoric
Am inteles ca re suport legal, dar cine se pronunta asupra ei? organul de cerc pen. sau procurorul?
In ce termen?
daca nu s-a tinut cont de acea cerere si organulde politie reaudiaza partea vat. este nulitate relativa sau absoluta? Poate fi anulata si refacuta sau se acopera direct prin reaudierea partilor vatamate in prezenta aparatorului inv?
sa fiu mai explicit;conf art 172 c pr pen, aparatorul invinuitului(iculpatul)are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala.daca exista dovada ca aparatorul a fost incunostiintat de data si ora efectuarii actului,poate conf art 172 alin 6- a se plange, coroborat cu art 275 c pr pen.
in anumite situatii, plangerea se face catre procuror care are obligatia sa rezolve plangerea intr-un termen imperativ de 48 ore.
daca i se incalca acest drept(mai exact de a fi de fata in momentul reaudierii partii vatamate), ma refer la aparatorulinvinuitului....ce poate face acesta?
anularea actului sau refacere acestuia?
se face prin cere la procuror sau la instanta direct?
se poate acoperi aceasta nulitate relativa a acestui act prin refacerea de catre organul de urmaririe penala a reaudierii partilor vat. in prezenta acestuia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului Cristian501 Cristian501 Subiect: daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica prin avocat a martorului suspect de omor la efectuarea oricarui act de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea din titlu imi pare interesanta. Daca martorul este suspect conform pararii vadite a organului de ancheta penala, dar nu are calitatea de suspect ... (vezi toată discuția)
Este normal?? Canon01 Canon01 Preciyey ca nu am cunostinte juridice. Este normal ca cu ocayia luarii unei declaratii la organul de politie ,ofiterul sa refuze aparatorului meu eles cererea ... (vezi toată discuția)