avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului

Subiect: daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului
daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului cu toate ca acesta a depus cere la dosar este nulitate relativa sau absoluta, avand in vedereca aceasta activitate poate fi refacuta?
in cazul in care aceasta cere este depusa la organul de cercetare penala cinese pronunta asupra ei procurorul ulterior sau organul de cercetare penala pe loc, in ce termen sau aceasta opereaza de drept prin depunerea ei?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Cristian501 , utilizator 10:30, 2 Martie 2011
Partea vatamata nu este obligata sa aiba aparator .Numai audierea inculpatului n u se poate face fara aparator ,daca in speta apararea este obligatorie . P:rocurorul sau organul de cercetare nu se pronunta asupra fiecarei cereri, el solutioneaza dosarul in integralitatea lui, coroborand toate probele. El poate tine cont de unele parti din declaratii si le pune ca uintr-un lego pentru a da solutia.Daca sunteti aparatorul uneia din parti si aveti unele intrebari de pus partii vatamate puteti solicita procurorului in scris si el apreciaza daca intrebarile dvs. sunt pertinente, caz in care va dispune reaudierea.
Stiu ca partea vatamata poate declara fara aparator, dar aici este vorba de aparatorul invinuituluicare a dorit sa asite la reaudierea partilor vatamate, dar acestea au refuzat sa dea declaratii cu el de fata, iar organulde cerc pen le-a audiat fara prezenta acestuia
Partile vatamatae au spus in mod explicit ca nu doresc sa fie audiate cu acesta de fata
Ce poate face aparatorul invinuitului...este legala audierea.....de fapt aparatporul inv a facut o cerere in acest sens, de a fi prezent la reaudierea partilor vat., cine se pronunta asupra ei?.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca aparatorul invinuitului a solicitat sa asiste la reaudierea partilor vatamate Cristian501 Cristian501 Subiect: daca aparatorul invinuitului a solicitat sa asiste la reaudierea partilor vatamate 1. Trebuie ceruta expres de aparator printr-o cerere in fata ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri cristiursa cristiursa 1daca nu e inceputa urmarirea penala organele de urmarire sunt obligata sa aduca la cunostinta unei persoane dreptul de a avea aparator spre ex. luarea unei ... (vezi toată discuția)