avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probe noi depuse la CA, inscrisuri care nu au fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probe noi depuse la CA, inscrisuri care nu au fost depuse la instanta de fond

Buna seara, un litigiu de munca care a fost atacat cu recurs, mai poate depune angajatorul inscrisuri noi in recurs la curtea de apel?
Avand in vedere si Art. 287. [sarcina probei]
Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.
Este vorba de o concediere, mai poate depune acte noi? mentionez ca la tribunal a depus actele care au stat la baza desfiintarii postului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 13 Noiembrie 2011
Conform dispoziţiilor art.129 alin.5 teza a II-a si a III-a C. proc. civ., daca probele propuse nu sunt indestulatoare pentru lamurirea in intregime a procesului, instanta va dispune ca partile sa completeze probele. De asemenea, judecatorul poate, din oficiu, sa puna in discutia partilor necesitatea administrarii altor probe, pe care le poate ordona chiar daca partile se impotrivesc."

In sistemul nostru procesual instanta nu poate respinge cererea ca nedovedita, ci numai ca nefondata/netemeinica, iar daca hotararea se bazeaza pe afirmatii neprobate ale partilor, pe un probatoriu insuficient sau neconvingator, exista riscul ca aceasta sa fie desfiintata de catre instanta superioara sesizata cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In recurs se poate solicita interogatoriul paratului? handsu handsu Daca la recurs se poate solicita interogatoriul paratului ? (vezi toată discuția)
Recurs la curtea de apel ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, In cadrul unui Apel la un proces civil, de anulare a unui certificat de mostenitor, mi s-a respins reaudierea martorilor de la rejudecare in ... (vezi toată discuția)
Recurs depus de angajator carmenba carmenba Ce sanse are angajatorul in recurs, daca tribunalul a decis nulitate absoluta asupra concedierii mele? Cit poate dura recursul la Curtea de Apel in conflicte ... (vezi toată discuția)