avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor in strainatate-tatal plecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor in strainatate-tatal plecat

Cuplu necasatorit legitim, au un copil minor de 5 ani, copilul purtand numele tatalui.
Se poate sa paraseasca copilul tara (in Bulgaria) doar impreuna cu mama pentru un sejur de 7 zile?.Mentionez ca tatal copilului este plecat in Spania de 2 ani si nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea acestuia si implicit nu se poate obtine acordul acestuia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 20:30, 1 Martie 2011
copilul s-a nascut aici in tara sau in Bulgaria? daca s-a nascut aici se aplica legislatia romana si conform legistatiei nationale daca mama minorului nu are o hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a tutelei copilului are nevoie de acordul scris al tatalui.
Fara acordul tatalui sau hotarare de incredintare mama nu poate parasi Romania insotita de minor.Nici nu-i poate face macar pasaportul.Dar tatal poate sa mearga la Ambasada sau Consulatul Romaniei din Bulgaria si sa dea 2 declarati prima din care sa rezulte ca este de acord sa i se faca pasaport minorului si a doua ca este de acord ca minorul sa plece in excursie insotit de mama .
copilul este nascut in Romania si in acest an mama lui doreste sa mearga cu el in concediu in Bulgaria.De tatal copilului nu se mai stie nimic de 2 ani
daca nu obtine acordul tatalui dat in fata unui notar in Spania (costa mai mult si apoi trebuie tradusa si apostilata, dureaza) sau la ambasada Romaniei in Spania sau of consular, mama ar trebui sa ceara incredintarea copilului in instanta, sa nu mai aiba nevoie de acordul lui pe viitor
daca se introduce actiune in Romania...cat poate dura pana la incredintare?. Trebuie sa tinem cont ca tatal este plecat ...

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in alta tara....va rog sa ma ajutati ana s ana s am o fetita de 8 luni, nascuta in spania. daca tatal copilului a plecat in alta tara de cateva luni si nu mai vrea sa se intoarca la noi. are numele lui de ... (vezi toată discuția)
Procura pentru pasaport minor ginaolimpia ginaolimpia Buna ziua, eu sunt o mamica C.R.D.S (Turcia) si am dubla cetatenie.Am o fiica de 6 ani care are aceeasi situatie ca.a.mea. Eu sunt casatorita cu un cetatean ... (vezi toată discuția)