avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce responsabilitati are un administrator de firma daca ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce responsabilitati are un administrator de firma daca firma are probleme financiare?

Sunt administrator la o SC. In cazul in care firma are probleme financiare, indreptandu-se chiar catre faliment, poate avea administratorul probleme, adica pus sechestru pe proprietati care au fost achizitionate inainte de infiintarea societatii? Sau ce poate pati din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: iuliazamfir , utilizator 21:52, 1 Martie 2011
Buna seara .
In caz de intrare in insolventa/faliment,creditorii sau lichidatorul,pot cere antrenarea raspunderii administratorilor firmei,conform art.138 din Legea 85/2006,pentru acoperirea pasivului /datoriilor firmei,existente la data insolventei .
Marius Bote .
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa datorii anulate? gabizugravel gabizugravel Daca o firma a fost declarata insolventa,atunci datoriile vor fi anulate?Administratorul daca refuza sa plateasca datoriile si neavand nici bunuri ... (vezi toată discuția)