avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare garsoniera dupa vanzarea ei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare garsoniera dupa vanzarea ei

Am primit mostenire o garsoniera de la bunica mea care a decedat in 1997. Tin sa mentionez ca bunica mea avea 2 copii care au renuntat la mostenire in favoarea mea dupa deschiderea succesiunii.In anul 2003 am vandut garsoniera matusii mele,in actul succesoral aveam trecut doar imobilul si nu pamanturile retrocedate de catre stat si am vandut drepturile succesorale unuia dintre mostenitori,pentru ca facuse cerere pe numele ei pentru recuperarea pamanturilor.Tin sa mentionez ca la momentul vanzarii garsonierei matusa era casatorita iar intre timp unchiul meu a decedat.Acum vreau sa recuperez garsoniera.Trebuie facuta succesiunea dupa unchi pentru a cumpara inapoi garsoniera sau pur si simplu fac act de vanzare-cumparare? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: salomee , utilizator 20:54, 1 Martie 2011
puteti sa precizati pe ce considerent doriti sa recuperati garsoniera pe care chiar dvs ati vandut-o?
trebuie facuta mai intai succesiunea dupa unchiul dvs si apoi puteti sa cumparati garsoniera. daca doreste matusa sa vanda, desigur.
matusa este de acord sa-mi dea inapoi garsoniera caci asa a fost acordul nostru pentru a putea sa recupereze pamanturile iar eu nu am pretentii la ele
Tin sa mai precizez ca aceasta garsoniera este trecuta numai pe numele matusii si este cedare dupa bunurile mamei ei, adica bunica mea.Am vandut garsoniera pentru a putea intra matusa mea in posesia unor pamanturi conf Legii18/1991 si cu precizarea ca la recuperare sa platesc eu toate taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Panici Doinita Panici Doinita In anul 2006 tatăl si unchiul meu au făcut succesiunea dupa bunica mea.A fost împărțit doar pământul extravilan in mod egal. Casa părintească cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire tgf tgf Strabunica dinspre tata a decedat iar o matusa, sora tatalui are toate actele, cum pot deveni si eu mostenitor al unei supraf de teren agricol? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)