avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima pentru nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima pentru nastere copil

Buna ziua,
Stie cineva daca este obligatorie acordarea primei pt nastere angajatilor si la cat se ridica aceasta? unde gasesc legea cu privire la primapt nastere?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 26 Martie 2011
Un salariu mediu pe unitate. Era prevazut in Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010.
prepelix a scris:

Buna ziua,
Stie cineva daca este obligatorie acordarea primei pt nastere angajatilor si la cat se ridica aceasta? unde gasesc legea cu privire la primapt nastere?

multumesc

Acest ajutor pentru nastere era prevazut in CCMN pe anii 2007-2010 la art.51 lit.c ... Ministerul Muncii sustine ca acest CCMN nu mai in vigoare .... poate va ajuta un CCM la nivel de ramura de activitate.
in contractul meu de munca nu este specificat nimic in legatura cu acest lucru, e un ctr standard fara prea multe alte detalii. vreu sa stiu daca am baza legala ca fac sau nu cererea catre angajator pt aceasta prima....ma poate ajuta cineva?

prepelix a scris:

in contractul meu de munca nu este specificat nimic in legatura cu acest lucru, e un ctr standard fara prea multe alte detalii. vreu sa stiu daca am baza legala ca fac sau nu cererea catre angajator pt aceasta prima....ma poate ajuta cineva?

Nu confundati contractul individual de munca cu contractul colectiv de munca.
Asa cum am mai spus, ajutorul pentru nastere era prevazut in CCMN pe anii 2007-2010 la art.51 lit.c ... dar Ministerul Muncii sustine ca acest CCMN nu mai in vigoare .... in acest caz, va poate ajuta CCM la nivel de ramura de activitate.

Ce obiect de activitate are angajatorul dvs.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere grete grete Sunt medic,am nascut in urma cu 4,5 luni si mi se refuza acordarea primei de nastere de catre unitatea angajatoare(spital)pe motiv ca nu este semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca unic la nivel national iuliastef iuliastef Buna ziua Contract colectiv de munca unic la nivel national 2011-2014 nu exista sau nu a intrat in vigoare . Este adevarat ? Stiti ceva ? Multumesc ... (vezi toată discuția)