avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna seara.Mama mea s-a decis sa divorteze din motive foarte intemeiate.Suntem doua surori majore si as dori sa va intreb daca in cazul unui partaj se tine cont si de copii, in sensul ca beneficiem si noi de ceva sau se imparte doar intre parinti?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:03, 1 Martie 2011
partajul se realizeaza intre fostii soti.
Chiar daca ati fi fost minore,partajul se realizeaza doar intre soti,in ceea ce priveste bunurile comune.
Mai concis, voi ca si cum nu ati fi.
Copiii beneficiaza de bunuri numai dupa decesul parintilor. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - copii majori au dreptul la ceva? petculetz petculetz Buna ziua. In cazul unui divort intre 2 parinti care au 3 copii (2 majori si unul minor), exista posibilitatea ca din bunurile comune cuplului sa se dea o ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Mama si tata o sa divorteze in curand eu si cei doi frati ai mei avem peste 20 de ani ce drept avem la mostenire? myhai 83 myhai 83 cum se imparte averea daca parintii mei divorteaza, atat noi cei 3 copiii cat si mama si tata, cum se imparete averea, as dori in procente, mama tata si noi ... (vezi toată discuția)