avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune dobandite in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune dobandite in timpul casatoriei

buna seara.pe scurt.sunt citat ca parat intr-un proces de partajare bunuri comune dobandite in timpul casatoriei de fosta sotie,care solicita urmatoarele
-sa se dispuna sistarea starii de devalmasie prin partajarea bunurilor dobandie de noi in timpul casatoriei,in cote proportionale cu contributia avuta de fiecare dintre noi respectiv (sotia 90%) si pt subsemnatul (10%)
-solicita deasemenea paratului la plata de cheltuieli de judeata
bunul principal al acestui litigiu constituie o locuinta (garsoniera) dobandita de sotia mea inainte de casatorie prin contract de inchiriere.cu timpul,dupa casatorie,imobilul a fost cumparat in baza contract de vanzare cumparare avandu-i proprietari in document pe ambii soti.intrebare:la masa de partajare imobilul nu se imparte in parti egale?
Cel mai recent răspuns: alpyne , utilizator 22:43, 1 Martie 2011
Nu,se imparte in functie de contributia financiara a fiecaruia dintre soti.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
andymaurul, utilizator
Daca sotia dovedeste ca a avut o contributie mai mare la achizitionarea imobilului, poate solicita o despagubire corespunzatoare. Procentul trebuie demonstrat cu inscrisuri. In contraproba , dvs trebuie sa dovediti care este contributia dvs la achizitionarea imobilului. Daca sotia a locuit cu chirie inainte de casatorie, dar imobilului a fost cumparat si achitat in timpul casatoriei, sotia nu are sanse sa obtina 90% din valoarea imobilului, decat daca dvs ramaneti pasiv si nu va aparati drepturile
.multumesc pentru raspunsuri.cheltuielile de judecata la un proces de partaj in baza caror criterii se stabilesc?
nu am intentat eu actiunea in instanta.fosta sotie are pensie,iar eu lucrez nu pe un salariu mare si mai am si 2 rate la banca.nu vad de ce sa fiu obligat sa achit eu cheltuielile de judecata...stie cineva daca ar avea castig de cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
La divort cum se impart bunurile imo imo Dupa un an si jumatate de casnicie sintem in divort. Trebuie sa impart apartamentul meu cumparat inainte de casatorie cu sotul meu? (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)