Imi cer scuze ca reiau un subiect deschis si la codul rutier, dar de data aceasta as vrea sa stiu ce sanse am avea daca am face plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului de neincepere a urmaririi penale.
Situatia sta in felul urmator:
Acum vreo 3 luni jumatate, sotul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni in timp ce se ducea la munca. Masina de pe prima banda a oprit, iar pe banda a doua a sensului opus a oprit o masina de politie, tot pentru acordarea prioritatii pietonilor (deja 2 pietoni ajunsesera pe celalalt sens de mers). Sotul meu a fost lovit de un sofer neatent care a venit pe banda a 2-a a sensului pe care era.
Imediat dupa accident politistul de la volan a sarit din masina pt a-l opri pe soferul vinovat. Din fericire, sotul meu a fost accidentat doar la picior, ghetele dure pe care le avea in acea zi reusind sa il protejeze in oarecare masura. A ajuns la spital (politistul a sunat la 112, nu soferul vinovat) cu fisura la gamba si a primit concediu medical de 9 zile, cu recomandarea ca la expirarea perioadei sa mearga pt reevaluare la policlinica 2 din Constanta.
Pentru ca inca avea dureri si nu se putea sprijini pe picior, si in urma consultarii si radiografiilor facute in ziua accidentului la urgenta, doctorul ortoped specialist i-a prelungit concediul medical cu inca 5 zile.
A doua zi dupa accident, cu concediul medical, radiografiile si foaia de la urgenta am fost la centrul de medicina legala, pentru a scoate certificat, apoi la politie pentru a depune plangere.
Prima data cand cel care l-a accidentat a vorbit cu sotul meu a fost la aproape o luna de la accident, cand politistul care se ocupa de caz a sunat sa intrebe daca mentinem plangerea si sa il cheme pe sotul meu sa confirme ca o pastreaza.
Abia apoi am aflat ca, fiind in ziua aceea in drum spre munca accidentul a fost considerat unul de munca iar cei de la ITM cerusera rezolutia dosarului.
Individul a venit cu masinuta lui, permisul nu i-a fost suspendat nici macar o zi.
Acum 12 zile am primit in cele din urma rezolutia la dosar, de neincepere a urmaririi penale, pe motiv ca au fost doar 9 zile de ingrijiri medicale, desi avem copiile de pe concediile medicale ce dovedesc ca au fost 14 zile in total.
In cazul in care am dori sa depunem plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului, cui trebuie sa ne adresam? Am citit art 278 Cpp, dar nu sunt f lamurita, deoarece in rezolutie se specifica faptul ca o eventuala plangere ar trebui adresata tot prim procurorului.
Conform art . 278 alin 2 cod pr. pen, daca actele si masurile sunt ale prim procurorului ori ale proc. general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale proc. sef de sectie al parchetului de pe langa ICCJ, plangerea se rezolva de proc ierarhic superior.Deci, daca actele impotriva carora doriti sa faceti plangere, au fost efectuate initial de prim procurorul parchetului, adresati plangerea proc. ierarhic superior, iar daca si solutia acestuia va va nemultumi, va adresati instantei, conform art. 278 indice 1 .
Conform art. 278 indice 1, .Impotriva solutiei prim procurorului va adresati instantei, judecatoriei careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, in termen de 20 de zile de la primirea solutiei din partea prim procurorului
Distrugere
dan_bcdro
acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)