Buna ziua! Intrebarea mea este daca pot rezilia un contract de polita unit-linked astfel incat sa imi recuperez valoarea contului care este de aproximativ 4000 ron. Specific ca contractul este incheiat pe o perioada de 20 ani si conform contractului daca reziliez contractul acum pierd valoarea contului , care este in momentul de fata destul de ridicat. Polita unit linked are atat caracter de asigurarare cat si de economisire , o parte din banii platiti fiind folositi pentru cumparare de unitati de fond .Pot da in judecata Generali pentru clauza abuziva conform legii 161/2010 ?
Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."
Intrebarea mea este daca pot cere plata valorii contului meu , pe baza acestui art 84 sau in baza oricarei prevederi legale ( m-am gandit si la principiul imbogatirii fara justa cauza , dar nu cred ca m-as putea baza pe acesta)
Va multumesc si va doresc o zi buna!
De regula acest tip de asigurare doar dupa 2 ani de plata a primelor contractul are valoare de rascumparare...si oricum aceasta valoare va fi mult diminuata
Contractul de asigurare pe care l-ati semnat are si o fila denumita "grafic de rascumparare" unde gasiti ce suma veti primi in ficare an daca rascumparati polita inainte de termen.si mi-e teama ca acolo scrie ca inainta de implinirea a doi ani nu veti primi nimic. Dar cititi cu atentie conditiile. Nici cu instanta nu cred ca puteti obtine mare lucru. Ati semnat ca sunteti de acord cu toate conditiile nu v-a obligat nimeni.