avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acte necesare pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acte necesare pensionarii

Buna ziua. Am o ruda in New York si vrea sa vina in tara sa-si depuna desarul de pensionare. Nu stiu ce acte i-ar trebuie pentru a proceda la acest lucru, ma refer ma actele de identitate, fiindca ea nu are decat un pasaport american si certificatul de nastere. Cum procedeaza daca la casa de pensii ii cere si sigur ii cere buletin de identitate. Si inca ceva, unde ar trebui sa-si caute carnetul de munca, avand in vedere ca ea cand a plecat in state, in anul 1987, lucra la un restaurant, care apartinea de comuna Biled, Timis, pe atunci societatea angajatoare se nume "Cooperatie" sau ceva de genul asta. Va rog mult sa ma ajutati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 09:34, 2 Martie 2011
Carnetul de munca, il va cauta la fostul angajator, cooperatia are arhiva undeva, daca nu il va regasi, atunci va incerca sa obtina adeverinte aferente perioadelor lucrate, intrucat ITM-ul nu mai reconstiuie carnete de munca. Cat despre pasaport, nu e problema, este un act de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rennoire pasaport romanesc expirat razvanmunteanu1 razvanmunteanu1 Buna ziua, Tatal meu locuieste in statul Florida, are cetatenie dubla romano-canadiana, pasaportul romanesc este expirat, nu detine buletin deoarece are ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie roman si americana Betsy Betsy Buna ziua, am nevoie de niste lamuriri, daca se poate. Am cetatenie dubla si romana si americana. Am stat in Elvetia trei luni cu pasaport american, dupa ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)