avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta auto

In procesul de constatare a contraventiei primit prin posta se mentioneaza ca in data de 15.10.2010 am circulat fara a detine rovinieta. Complet neadevarat, deoarece eu detin rovinieta valabila de la 30.03.2010 pana la 29.03.2011. Cand am sunat la firma constatatoare sa ma interesez, am fost instiintat ca de la 01.10.2010 s-a facut o completare la legea privind taxa de drum care spune ca cei care si-au facut rovinieta cand aveau numere rosii(este si cazul meu), dupa inmatriculare trebuie sa achite o taxa de 28 RON ca sa i se treaca si numaru nou pe rovinieta. In data cand s-a emis amenda nu trecusera decat 15 zile de la modificarea legii, de unde era eu sa stiu despre asa ceva daca nu s-a anuntat. In plus de asta nu mi se pare corect, deoarece pe rovinieta apare si seria masinii (al doilea element de identificare), care nu s-a schimbat. Am depus plangere la judecatorie si pe in mai am termenul. Ce atceva mai pot face? Am vreo sansa sa castig?
Cel mai recent răspuns: germicor , utilizator 19:11, 10 Martie 2011
Pai... in primul rand data savarsirii contraventiei este 15.10.2010, iar pe 15.04.2011 se implinesc 6 luni de la data savarsirii contraventiei, iar in procesul verbal primit de la Cestrin spune asa:
" Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie a faptei in baza OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi pusa la dispozitia instantei, in urma unei solicitari in acest sens a acesteia, in cazul contestarii prezentului PVCC."
Si din cate am inteles eu, in luma Mai este termenul, nu?
Ce proba or sa mai aduca in instanta? Asta in cazul in care au vreo proba.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pvcc pentru rovinieta lenax lenax Am primit prin posta un PVCC pentru rovinieta. Agentul mi-a intocmit acest PVCC numai pe baza fotografiei din care a citit sau a copiat GRESIT numarul de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)