Am primit prin posta un PVCC pentru rovinieta.
Agentul mi-a intocmit acest PVCC numai pe baza fotografiei din care a citit sau a copiat GRESIT numarul de inmatriculare.Mentionez ca masina mea se afla in garaj , neutilizata nici intr-o zij nici odata din anul 2010.
In PVCC se mentioneaza ca :" Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie a faptei in baza OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi pusa la dispozitia instantei, in urma unei solicitari in acest sens a acesteia, in cazul contestarii prezentului PVCC ".
Inteleg ca eu nu pot sa vad fotografia decat in instanta si asta daca instanta o cere intr-un termen de max. 6 luni de la constatarea contraventiei.Sper ca data constatarii contraventiei este data intocmirii PVCC caci altfel sunt deja aproape 6 luni. In alta ordine de idei la ce termene se dau acum la judecatorii !!!
PVCC a fost pus la posta cu 5 zile dupa 6 luni de la inregistrarea foto.
PVCC mentioneaza vehicul categ.A, eu am auto deci categ.B
PVCC mentioneaza : in 48 de ore de la data instiintarii se plateste jumatate din valoarea amenzii, azi se impinesc cele 48 de ore si e sambata !
Va rog mult sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a indrepta aceasta gresala , ma gandesc cu groaza ca in acest mod as putea fi acuzata si de lucruri mult mai grave sau mai multe asemanatoare !
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.
Cu deosebita stima,
Daca nu ati circulat cu masina la data inscrisa in procesul verbal si este vorba de o notare gresita a numarului de inmatriculare, trebuie sa contestati procesul verbal in instanta, in care sa aratati tocmai aceste lipsuri ale procesului verbal - numar inmatriculare gresi (depuneti copie certificat inmatriculare pentru autoturismul dvs), categorie autoturism gresit, dovezi ca nu ati circulat in ziua respectiva pe drumul indicat in procesul verbal
In cadrul procesului, autoritatea care a intocmit procesul verbal este obligata sa depuna fotografiile care constata contraventia.
Multumesc mult pt. sfat. Nu stiu cum sau cu ce sa indeplinesc indicatia dvs.:
"dovezi ca nu ati circulat in ziua respectiva pe drumul indicat in procesul verbal"
Proba se poate face cu martori, care sa confirme ca in data respectiva masina nu a circulat. Daca numarul de inmatriculare este gresit, probabil ca, nu va mai fi nevoie de aceste dovezi.
Multumesc.
In contestatia catre judecatoria Buzau contest faptul ca am circulat cu masina in locul si la ora respectiva .Pentru aceasta anexez Talonul masinii .
Va intreb daca trebuie sa specific in contestatie ca am martori.
Ce altceva trebuie sa mai contest si cum ,ce alte probe sa mai anexez ?
Cele 15 zile sunt calendaristice sau lucratoare ?
Credeti ca nu e cazul sa platesc amenda ? Cum e mai bine ca sa castig si sa scap de necaz ?I
Contestati faptul ca PV este lovit de nulitate deoarece tipul de vahicul si nr de inmatriculare este eronat. In contestatie precizati ca la data si ora indicate in PV nu ati circulat cu masina si treceti numele martorilor cudatele lor de identificare.