avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta azi, 21.07.2011
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta azi, 21.07.2011

Astazi 21 07 20011 am primit un proces verbal (prin curier) ca in data de 24.01.2011 am circulat fara rovignieta .Intradevar la data respectiva nu am avut rovignieta: dn6 km 14+950.Stiu ca termenul de prescriere este de 6 luni .Pot za zic ca nu am primit procesul verbal.(mentionez ca pe procesul verbal este trecut la martor de predare al procesului verbal de la curier un martor care nu are trecut seria de buletin,nr,strada nimic.Pot sa dau in judecata sa chem in instanta martorul procesului de predare al citatiei.Categoria vehicolului este gresita fata de cea cu care am circulat in procs verbal scris A fata de B cu care am ciculat.Pozele dupa cat timp se sterg din baza de date?In procesul verbal este mentionat ca au pozele.

Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 16:31, 23 Iulie 2011
Care este data la care a fost intocmit procesul-verbal?
Daca faceti un pic de socoteala veti vedea ca PV v-a fost trimis cu cateva zile inainte de a se implini 6 luni. Nu prea aveti sanse de castig daca veti apela la instanta.
Adrian.Tudor a scris:

Daca faceti un pic de socoteala veti vedea ca PV v-a fost trimis cu cateva zile inainte de a se implini 6 luni. Nu prea aveti sanse de castig daca veti apela la instanta.

Procesul-verbal putea sa fie comunicat si dupa implinirea celor 6 luni, asta nu prea conteaza. Termenul de 6 luni priveste constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii, iar dupa aceasta etapa incepe sa curga termenul de 1 luna pentru comunicarea procesului-verbal, de asta intrebam eu care este data inscrisa in procesul-verbal la care s-a intocmit. Deci practic putea sa i se comunice pv-ul pana in 24.08.2011.
Procesul verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit pe 06.07.2011.
In prima faza astazi(22.07.2011) platesc 125 ron (jumatate); a doua faza trimit dovada ca am platit (posta recomandata); a treia faza : ajung in instanta .Pot cere dovada cu pozele ? Vreau sa stiu cat timp se pastreaza pozele la politie ,astfel incat daca le cer in instanta politia sa nu le mai aiba si astfel sa castig prin neprezentare de probe.In procesul verbal scrie urmatoarea fraza :"Dovada savarsirii contraventieise gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet,pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei,conform termenului de prescriptie a faptei in baza O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,cu modificarile si completarile ulterioare si va fi pusa la dispozitia instantei,in urma unei solicitari in acest sens a acesteia,in cazul contestarii prezentului PVCC." Pe 24.07.2011 se fac 6 luni ,politia sterge poza, iar eu depun actele in ultima zi adica 05 august 2011(15 zile de la primrea procesului prin curier). Ajungand in instanta daca pierd trebuie sa platesc ceva???
1.Intrucat ati primit procesul verbal de contraventie prin curier (a trebuit sa semnati
de primire),nu va puteti prevala de faptul ca nu v-a fost adus la cunostinta;
2.Termenul de 6 luni are in vederea prescrierea dreptului de aplicare a sanctiunii contraventionale si nicidecum nu se refera la comunicarea procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei catre contravenient.Termenul comunicareeste de o luna de la data intocmirii procesului verbal,nerespectarea sa avand drept consecinta prescrierea executarii sanctiunii dispuse.
3.Recunoasteti ca in jurul datei de 21.01.2011 ati circulat fara rovigneta,afirmati ca achitati jumatate din minimul amenzii iar apoi doriti sa contestati in instanta Ce?
Prin efectuarea platii,recunoasteti comiterea contraventiei si atare nu vad ce sanse ati mai avea in instanta(pe langa faptul ca nu inteleg ratiunea contestarii)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala rovinieta darius2011 darius2011 in data de 13.01.2011 am circulat cu auto proprietate personala pe DN19 pe raza judetului satu mare fara a detine rovinieta si m-au pozat cei de la CESTRIN. ... (vezi toată discuția)
Pvcc pentru rovinieta lenax lenax Am primit prin posta un PVCC pentru rovinieta. Agentul mi-a intocmit acest PVCC numai pe baza fotografiei din care a citit sau a copiat GRESIT numarul de ... (vezi toată discuția)
amenda contraventionala pentru rovignieta, termene de prescriptie mihaivasilica mihaivasilica In data 28.09.2011 am fost inregistrat, circuland fara a detine rovignieta valabila. In data de 04.04.2012, am primit acasa (in cutia postala), PV de ... (vezi toată discuția)