Am primit prin posta un PVCC pentru rovinieta.
Agentul mi-a intocmit acest PVCC numai pe baza fotografiei din care a citit sau a copiat GRESIT numarul de inmatriculare.Mentionez ca masina mea se afla in garaj , neutilizata nici intr-o zij nici odata din anul 2010.
In PVCC se mentioneaza ca :" Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie a faptei in baza OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi pusa la dispozitia instantei, in urma unei solicitari in acest sens a acesteia, in cazul contestarii prezentului PVCC ".
Inteleg ca eu nu pot sa vad fotografia decat in instanta si asta daca instanta o cere intr-un termen de max. 6 luni de la constatarea contraventiei.Sper ca data constatarii contraventiei este data intocmirii PVCC caci altfel sunt deja aproape 6 luni. In alta ordine de idei la ce termene se dau acum la judecatorii !!!
PVCC a fost pus la posta cu 5 zile dupa 6 luni de la inregistrarea foto.
PVCC mentioneaza vehicul categ.A, eu am auto deci categ.B
PVCC mentioneaza : in 48 de ore de la data instiintarii se plateste jumatate din valoarea amenzii, azi se impinesc cele 48 de ore si e sambata !
Va rog mult sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a indrepta aceasta gresala , ma gandesc cu groaza ca in acest mod as putea fi acuzata si de lucruri mult mai grave sau mai multe asemanatoare !
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.
Cu deosebita stima,
Proba cu martori va fi incuviintata de instanta si se va acorda termen pentru audierea acestora. Instanta va hotari daca acestia vor fi citati sau va revine dvs obligatia de a-i aduce la termenul fixat pentru audiere.