avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament dupa casatorie dar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament dupa casatorie dar

Detin un apartament proprietate personala pe care l-am achizitionat inainte de casatorie. Doresc sa vand acest apartament si din suma obtinuta sa cumpar alt apartament. Intrebarea este: cum trebuie incheiat contractul de vanzare-cumparare pentru achizitionarea apartamentului astfel ca la un eventual partaj, sotul sa nu poata avea pretentii asupra apartamentului?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:24, 2 Martie 2011
Bunurile dobandite dinainte casatoriei nu vor fi cuprinse in masa partajabila, in cazul unul eventual divort.

consemnati provenienta banilor in contractul de cumparare .
...indicat este ca in noul contract prin care dobanditi bunul, sotul dvs sa declare faptul ca recunoaste ca banii cu care s-a cumparat bunul provin din vanzarea unui bun propriu al dvs si recunoaste calit de bun propriu in baza art 31 lit f cod familie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate avea sotul meu vreo pretentie asupra apartamentului cumparat? nicky79 nicky79 Detin inca dinainte de casatorie o casa proprietate personala,dobindita in urma unui contract de vanzare cumparare. Daca vand aceasta casa si imi cumpar un ... (vezi toată discuția)
Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Variante legale in caz de divort suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care este solutia legala si in favoarea sotiei in urmatoarea situatie: Sotia detine un apartament, bun propriu, achizitionat inaintea ... (vezi toată discuția)