avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda administrativa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda administrativa

buna ziua!sotul meu a condus avand permisul suspendat,sa dus la politie si i sa comunicat ca are dosarul inchis.i se va da o amenda administrativa.
intrebarea e i se va da permisul fara sa plateasca amenda sau un termen sa o plateasca ,va mai avea zile de suspendare a permisului daca el de 4 luni nu a condus?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 21:31, 6 Martie 2011
Sa stabilim termenul "amenda administrativa"; nuexista "sactiune administrativa a amenzii". Din ceea ce relatati D-voastra este vorba de o sactiune contraventionala la savarsirea unei incalcari a legislatiei rutiere. Chiar de plateste sau nu amenda permisul dipa expirarea termenului de suspendare il va da posesorului, iar amenda este inregistrata la registrul fiscal la rolul D-voastra.
dar pentru fapta ca a circulat fara permis este cam grav,,,fiind fapta penala...!!!:(:(#-o#-o
Da, i se da permisul fara a achita amenda. Dosarul penal a fost inchis cu o amenda administrativa a procurorului pentru lipsa pericolului social al unei infractiuni, sanctiunea nu apare in cazier, cf art. 18^1 Cod Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins fara permis adrian6969 adrian6969 buna in urma cu vreo 2 saptamani am fost prins fara nici o categorie de permis am fost condus la sectia de politie am dat declaratie.....am fost cooperant ,am ... (vezi toată discuția)
Prins cu permisul suspendat tamas.salyi tamas.salyi Buna ziua, In data de 22.11.2008 am acrosat o doamna in stare de ebrietate pe trecerea de pietoni!!! Nu sa intamplat nimic grav , am primit o ... (vezi toată discuția)
Eliberare permis conducere dupa solutionare dosar penal Gabi0740 Gabi0740 Buna ziua, In urma cu 4 luni am fost prins ca am condus o motocicleta neinmatriculata pe drum public. Dosarul a fost trimis la parchet si zilele astea s-a ... (vezi toată discuția)