buna ziua!sotul meu a condus avand permisul suspendat,sa dus la politie si i sa comunicat ca are dosarul inchis.i se va da o amenda administrativa.
intrebarea e i se va da permisul fara sa plateasca amenda sau un termen sa o plateasca ,va mai avea zile de suspendare a permisului daca el de 4 luni nu a condus?
va multumesc
Sa stabilim termenul "amenda administrativa"; nuexista "sactiune administrativa a amenzii". Din ceea ce relatati D-voastra este vorba de o sactiune contraventionala la savarsirea unei incalcari a legislatiei rutiere. Chiar de plateste sau nu amenda permisul dipa expirarea termenului de suspendare il va da posesorului, iar amenda este inregistrata la registrul fiscal la rolul D-voastra.
dar pentru fapta ca a circulat fara permis este cam grav,,,fiind fapta penala...!!!:(:(#-o#-o
Da, i se da permisul fara a achita amenda. Dosarul penal a fost inchis cu o amenda administrativa a procurorului pentru lipsa pericolului social al unei infractiuni, sanctiunea nu apare in cazier, cf art. 18^1 Cod Penal.
Prins fara permis
adrian6969
buna in urma cu vreo 2 saptamani am fost prins fara nici o categorie de permis am fost condus la sectia de politie am dat declaratie.....am fost cooperant ,am ... (vezi toată discuția)