1. Sunt o mama singura cu o fetita de 6 ani , nascuta dintr-o relatie nelegalizata, o "aventura" daca mi se permite exprimarea.
2. De un trei de zile , am o relatie care urmeaza sa se finalizeze in iunie cu casatoria noastra.
3 Fiica mea are o relatie minunata cu viitorul meu sot, il numeste tata si acesta a si recunoscut-o la starea civila, acum un an, dorind sa ii ofere statut de legitimitate . Pana la acea data a avut celebra "linie" la tata.Am avut parte de mentalitatea conform careia , un copil fara tata, nu este decat un subiect de discutie (oricat de bine crescut si inteligent este #-o)
4. Tatal biologic nu a dorit niciodata sa intre in contact cu ea , din luna a 4-a de sarcina . Nu a contribuit cu nimic, nici macar nu a vazut-o.
5. De cateva luni, am primit telefoane de la acesta, cum ca doreste sa vada fata, sa aiba o relatie cu aceasta... ca are constiinta incarcata...etc. Nu am nimic impotriva acestui lucru, doar ca , dicutatand cu un psiho-pedagog, mi s-a spus ca nu este tocmai potrivit pentru ea sa fie bulversata la varsta asta. Mai ales tinand cont de cracterul tatalui biologic, care este o persoana fara venit, fara familie si cu o conduita morala sub semnul intrebarii. Vreau sa spun ca fata are o relatie minunata cu viitorul meu sot, dar i-am explicat in termeni adecvati ca este fiica altui barbat, ca mami a avut o relatie, din care s-a nascut ea...etc. Nu i-am spus absolut nimic rau despre acesta, tocmai in ideea de a nu forma idei in capsorul unui copil.
6. I-am explicat acestuia ca nu este in interesul copilului sa fie bulversat acum, sa mai asteptam pana la 10-12 ani(asa mi-a spus psiho!!!) si ca nu trebuie fortata sa faca ce nu vrea. Insa raspunsul lui este ca el vrea sa-si spele constiinta si ca o considera suficient de mare si ca sunt bazaconii ceea ce spun psihologii. Citez "Ce tot aburesti aici , iti aduc io pe 5 care zic ca nu e nici o problema!!!Cu bani, faci orice...."
7. Am aflat cum ca este sustinut financiar de cineva din lumea , hai sa-i zicem "interlopa" si aici m-am speriat. M-a amenintat ca incepe procesul contra mea si ca el vrea sa aiba o relatie cu fata, sa "o plimbe prin Europa", ca vrea si el sa o creasca. Fara subiectivitate, cum poti tu....fara venit.... fara familie, la 28 de ani... sa contribui la educatia si buna crestere a unui copil?! Ce interese are , de fapt?
Am inteles ca are si ceva cazier in strainatate (pt dus fete la prostitutie). Mi-e frica pentru copilul meu!!!!
Ce pot face eu acum?Ajutati-ma cu un sfat!Pe el il ajuta cineva foarte "infipt" in sistemul juridic, deoarece mi-a spus ca, in cazul unui proces , imi face ore de vizita cum vrea el si oricum pensie alimentara nu imi da ca nu are de unde, iar daca ii fac plangere penala, sa nu ma "agit" ca primeste NUP din start.
Va rog, daca puteti, ajutati-ma cu un sfat pertinent!Cum vedeti aceasta situatie?
Va multumesc!
PS Dupa casatoria mea , mai poate incepe actiunea de tagada a paternitatii?
Ok, asta o stiu si eu.
Dar ce poate pati fiica noastra?Poate fi obligata , la maturitate ,sa intretina tatal biologic? Are drepturi asupra averii ei?Mai ales ca bunicii materni doresc sa ii lase toate bunurile fetei (bunuri semnificative valoric).?
mai intai tatal biologic trebuie sa conteste recunoasterea si sa probeze ca recunoasterea nu corespunde adevarului. instanta nu dispune teste de paternitate doar ca unuia i s-a nazarit ca e tatal fetitei dvs. aveti nevoie de avocat daca se ajunge la judecata
daca se va stabili filiatia fata de tatal biologic in final, ramane de vazut daca va avea drept de vizita si in ce conditii.
drept la averea fetei va avea doar daca fata decedeaza inaintea lui si nu are copii
drept la intretinere va avea daca fata munceste, il poate intretine si tatal e invalid, bolnav, nu poate munci si fara venituri
Tatal biologic trebuie sa suporte costul testului ADN si nu cred ca pe vremurile astea ii da mina sa arunce cu 2500 lei.Stati linistita ca o sa-i treaca.Nu-i mai raspundeti la telefoane.Pana una alta legal nu este nimic pentru copilul dvs.Daca va mai supara faceti plangere la politie.Practic pentru copil el este o persoana straina. iar dvs.nu recunoasteti ca e copilul lui.Nu are decat sa se judece si chiar daca se dovedeste pana la urma e un proces de durata,dupa care vi se fixeaza program de vizita,care poate fii fixat in prezenta dvs.,nu e chiar asa cum crede dumnealui,gata,am relatii,eu rezolv,duc copilul unde vreau eu,mai ales ca e fata,e totusi o lege in tara asta nu suntem condusi numai de interlopi.
Intre timp am discutat cu un psiholog si un avocat. Psihopedagogul mi-a spus ca , in contextul in care minora va fi supusa "dezlipirii" de familia , in speta parintii pe care ea ii cunoaste (eu si viitorul meu sot) si va avea parte de un "tata" necunoscut si sub nivelul de inteligenta al familiei cu care este obisnuita.... va avea probleme mari de ordin psihic, probleme care i-ar putea afecta si viata de femeie adulta. Mi-a zis ceva de genul..."va gasi normal faptul de a trece din relatii in relatii - in virtutea relatiei uite tata-nu e tata!!!". Mi s-au mai spus multe dar nu ma intind.
Avocatul mi-a spus ca , prin drepturile copilului , daca se constata ca i se aduce un prejudiciu si nu este in concordanta cu principiul interesului superior al copilului, actiunea de contestare poate fi atacata.Si este vorba aici de stigmatul nelegitimitatii aruncat intr-o societate in care nucleul de familie este respectat si protejat de , sa zicem, purtarea aceluiasi nume. Ce parere aveti? Ati intalnit cazuri?
Paternitate
veronika2008
Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie
Ana-Armina
Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Drept de paternitate
erish
Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)