avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... pot accesa fonduri europene?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

pot accesa fonduri europene?

pot accesa fonduri europene pentru infiintarea unei sali de fitnes ,aerobic intr-un orasel de provincie (11500 locuitori) .Cu ce anume trebuie sa incep ? Mentionez ca am varsta de 42 ani si 20000e . ce sanse am intrucat nu dispun de spatiu necesar desfasurarii unei astfel de activitati si nici de aparatura specifica. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 17:05, 4 Martie 2011
Cautati pe net...,puteti accesa dar trebuie sa aveti un portofoliu in acest sens.Un manager proiect ar fi indicat.
E dificil din cauza varsta accesare prin masura 312, (mai putind e 40 primeste mult punctuaj) nici cu srl debutant (pana 35 de ani). Cu tot incercati prin 312, care acum este oprit dar se prevede sa se redeschida in mai. Intre cheltuiele elegibile intra si contruirea spatiu, nu asa teren, si cumpararea aparatura noua, nu second hand.
Bafta!
alvarolipo a scris:

E dificil din cauza varsta accesare prin masura 312

A ionel a scris:

pot accesa fonduri europene pentru infiintarea unei sali de fitnes ,aerobic intr-un orasel de provincie

Dat fiind ca e vorba de mediul urban, Masura 312 a PNDR nu are aplicabilitate aici. Luand in calcul si varsta, singura incadrare posibila ar fi ramas POR 4.3, dar bugetul este epuizat deocamdata, iar printre conditiile de eligibilitate se numara existenta unei societati comerciale cu un an integral si profit din exploatare.

lupalb13 a scris:
puteti accesa dar trebuie sa aveti un portofoliu in acest sens.Un manager proiect ar fi indicat.

Portofoliu este necesar in cazul proiectelor de dezvoltare a resurselor umane (program POSDRU), nu aici. Bineinteles ca pentru orice proiect este indicat un sprijin profesionist.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Ion Vasilescu, Consultant credite si finantari
Am apreciat eronat, dar pentru a rezolva mai bine probleme de incadrarea ca spatiul rural sunt prevederile legale la MADR Ordinul 143 din 4 martie 2005 care determina
Art. 1. - Prin spatiu rural, in intelesul prezentului ordin, sunt definite zonele apartinand comunelor, precum si zonele periurbane ale oraselor sau municipiilor, in care se desfasoara, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare, activitati incadrate in urmatoarele domenii economice:
a) productie agricola vegetala si/sau zootehnica, silvica, de pescuit si acvacultura;
b) procesarea industriala a produselor agricole, silvice, piscicole si de acvacultura, precum si activitati mestesugaresti, artizanale si de mica industrie;
c) servicii de turism si de agrement rural.
Art. 2. -
(1) Primarii au obligatia ca la cererea formulata in scris a solicitantilor sa certifice printr-o adeverinta, conform modelului prezentat in anexa la prezentul ordin, ca proprietatea imobiliara (teren, constructie) detinuta de acestia in proprietate sau in administrare legala apartine spatiului rural definit conform art. 1.
A se vedea raportul MADR aici [ link extern ]
Si ordinul aici: [ link extern ]
Pe Masura 312 a PNDR nu sunt eligibile nici zonele periurbane. Pentru aceste sate apartinatoare de orase incadrarea corecta este tot POR 4.3.

Alte discuții în legătură

Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori cateva informatii referitoare la infiintarea unui laborator de analize medicale, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, intr-o ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene cabinet stomatologie ulc ulc Cum se pt accesa fonduri europene pentru infiintarea unui cabinet de medicina dentara? Ce conditii trebuie indeplinite si de unde se poate cere consultanta? ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile micro lylyan lylyan Avem 2 micro, caen 9001 si 9002 - activit creatie artistica si activitati suport. As putea accesa vreo masura pt investitie instalatie sunet - import ... (vezi toată discuția)