avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de confidenialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de confidenialitate

Buna ziua ,
Lucrez la o companie privata destul de mare are filiale in 6 dintre cele mai mari orase din Romania eu lucrand intr-un departament unde am acces la foarte multe date confidentiale si ,,letale,, firmei ,iar intrebarea mea este inconditiilein care eu doresc sa imi dau demisia angajatorulmai are dreptul sa ma retina in perioada de preaviz?Sunt obligat sa semnez contract de confidentialitate avand in vedere ca nu am primit si nu voi primispor de confidetialitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cflorinn1980 , utilizator 15:21, 2 Martie 2011
Aceasta clauza poate fi prevazuta in contractul indv de munca fara a ca salariatul sa primeasca o suma de bani pt respectarea ei.
De cele mai multe ori este legata de clauza de neconcurenta la care obligatoriu trebuie prevazuta o suma de bani.
Pt a fi valabile aceste clauze trebuie sa prevada in mod expres tipul informatiilor care sun confidentiale, ...etc
Chiar daca va dati demisia perioada de preaviz trebuie sa existe.
Daca ea nu este prevazuta in contract, atunci nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv 30 de zile pentru salariatii cu functii de conducere.
In ceea ce priveste confidentialitatea, aceasta trebuia sa imbrace forma unei clauze in contractul individual de munca intrucat clauza de confidentialitatea opereaza atat pe parcursul derularii contractului, cat si dupa incetarea contractului, iar nerespectarea ei atrage obligarea celui in culpa la plata de daune-interese.

Aceasta clauza poate fi introdusa ulterior in contractul individual de munca?In cazul unui refuz de a semna o astfel de clauza ce repercursiuni legale poate atrage dupa sine aceasta decizie?Pot fi obligat legal sa semnez asa ceva ?Aceasta nu ar trebui sa se semneze cu acordul partilor?Poate deveni aceasta clauza ,, motivul,, demisionarii?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
cflorinn1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate iolandaroca iolandaroca Am un prieten care sa afla intr-o situatie mai mult decat delicata: Dupa ce a lucrat 5 anu intr-o firma mica s-a decis sa isi faca propria firma si a tracut ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate - clauze Alina6447 Alina6447 Buna ziua, Pentru angajarea la o firma mi se cere sa semnez inainte un contract de confidentialitate. Pe mine acest contract ma socheaza- practic nu am voie ... (vezi toată discuția)
Efectele clauzei de confidentialitate/neconcurenta in cazul demisiei andrei_o andrei_o Sunt reprezentant vanzari in cadrul unei firme. Acum 2 ani am semnat un act aditional la CIM cu o clauza care preciza ca pe perioada derularii contractului nu ... (vezi toată discuția)