avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... la un program de 4 ore se poate lucra in week-end?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

la un program de 4 ore se poate lucra in week-end?

Sunt contabil si trebuie sa intocmesc un contract de munca cu timp partial de 4 ore....acel angajat are voie sa lucreze si in week-end tinand cont ca nu are program intreg de 8 ore?....nu am gasit nimic in codul muncii si nu stiu daca sa-i trec in contractul de munca sporul ptr.repaos saptamanal sau nu(in cazul in care nu are voie sa lucreze sambata si duminica)
Cel mai recent răspuns: mi37 , utilizator 13:20, 2 Martie 2011
Va redau prevederile art 102 din Codul Muncii si decideti dvs.
ART. 102
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (2), urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora. (2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.
citisem si eu"interdictia de a efectua ore suplimentare"dar nu am considerat ca se refera la sambete si duminici:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.m. partial ore de sambata si duminica dana_coman dana_coman Am contracte individuale cu timp partial de 2 ore/zi, acord spor de week-end 5%, daca lucreaza sambata si duminica platesc normal 2 ore fara sa dau liber ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial - rog un raspuns teodora27 teodora27 ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA??? (vezi toată discuția)
Timp de lucru miha_ella71 miha_ella71 Administratorul unei societati este angajat cu 4 ore,are voie sa lucreze ca vanzator la firma mai multe ore? (vezi toată discuția)