avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc raspuns

am construit o casa cu parter + etaj impreuna cu un prieten , mentionez ca nu sunt propietar pe teren dar apartamentul de la etaj l-am construit pe banii mei , mentionez ca urmeaza sa devin propietar pe teren in momentul in care ii achit jumatate din teren.in afara actului de vanzare cumparare , se poate face un act de donatie pe apartament iar pe jumatate din teren sa ii platesc exact cum m-am inteles? .acutul de donatie poate fi atacabil de catre rudele lui?.cu multumiri eterne.sorin dragu
Cel mai recent răspuns: Delia Chirila , Avocat 13:15, 2 Martie 2011
daca are copii actul de donatie este atacabil. mai bine contract vanzare cumparare. dar totusi dvs ati construit imobilul. discutati cu u avocat. practic cumparati ceva ce va apartine si ce dansul recunoaste ca va apartine. o hotarare judecatoreasca e mai tare decat orice act. si pt ca va recunoasteti reciproc pretentiile , chiar daca platiti niste taxe, daca incheiati o tranzactie primiti banii de taxe inapoi. mergeti la un avocat
Da . De mostenitorii rezervatari ai acestuia, in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie pe un teren care nu este al meu ContSters258160 ContSters258160 am construit cu un prieten o casa , el are construit pe banii lui partrul , iar eu pe banii mei etajul, problema este ca nu sunt inca propietar pe jumatate din ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament care a fost obtinut prin donatie? user9010 user9010 Buna ziua, Am doua intrebari: 1) vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care l-a obtinut prin donatie. donatorul intre timp a decedat si am ... (vezi toată discuția)
Mostenire emesike emesike Parintii in anul 1974-75 au construit a casa cu etaj, in autorizatia de constructie este trecut si numele fiului. Casa si terenul este intabulat la 28.O1.2OO9 ... (vezi toată discuția)