am construit o casa cu parter + etaj impreuna cu un prieten , mentionez ca nu sunt propietar pe teren dar apartamentul de la etaj l-am construit pe banii mei , mentionez ca urmeaza sa devin propietar pe teren in momentul in care ii achit jumatate din teren.in afara actului de vanzare cumparare , se poate face un act de donatie pe apartament iar pe jumatate din teren sa ii platesc exact cum m-am inteles? .acutul de donatie poate fi atacabil de catre rudele lui?.cu multumiri eterne.sorin dragu
daca are copii actul de donatie este atacabil. mai bine contract vanzare cumparare. dar totusi dvs ati construit imobilul. discutati cu u avocat. practic cumparati ceva ce va apartine si ce dansul recunoaste ca va apartine. o hotarare judecatoreasca e mai tare decat orice act. si pt ca va recunoasteti reciproc pretentiile , chiar daca platiti niste taxe, daca incheiati o tranzactie primiti banii de taxe inapoi. mergeti la un avocat
Mostenire
emesike
Parintii in anul 1974-75 au construit a casa cu etaj, in autorizatia de constructie este trecut si numele fiului. Casa si terenul este intabulat la 28.O1.2OO9 ... (vezi toată discuția)