avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

buna ziua am virsta de 35 ani.anul trecut am suferit de doua interventii chirurgicale la coloana si la ambele articulatii ale soldului,suferind protezare la articulatia soldului drept anul acesta voi suferi interventia chirurgicala de protezare celui lalt sold.recomandaraea medicului chirurg a fost pensionarea .mentionez ca la data de 31-12-2010 aveam o vechime in cimpul muncii de 5 ani si jumatate,am trecut prin comisia de expertiza medicala care m-a trimis cu dosarul la casa de pensii de la casa de pensie mi s-a comunicat ca s-a schimbat legea si nu mai este posibila pensionare pe caz de boala deoarece la virsat de 35 de ani vechimea in cimpul munci este de 11 ani.va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa ma indrumati in vederea acestui demers.
va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:30, 3 Martie 2011
incercati sa depuneti un dosar si la directia judeteana pentru persoane cu handicap.
din noiembrie 2010 de cind mi s-a dat decizia de la comisie cu gradul 2 grav accentuat inapt de munca cu revizuire la un an.in luna noiembrie 2010 aveam vechimea de 5 ani si 3 luni fiind necesar sa mai cotizez inca 3 luni ptr. a avea vechimea de 5 ani si 6 luni.am cotizat lunile dec.2010 ian-feb.2011 astazi mi s-a spus ca s-a schimbat legea si nu mai beneficiez fiind necesar 11 ani vechime la 35 ani virsta.in acest caz ce sa fac?,unde ma incadrez ,cum sa imi cistig dreptul social?
dana iorga a scris:
astazi mi s-a spus ca s-a schimbat legea si nu mai beneficiez fiind necesar 11 ani vechime la 35 ani virsta.in acest caz ce sa fac?,unde ma incadrez ,cum sa imi cistig dreptul social?

Imi pare rau, nu mai aveti cum sa obtineti pensie de invaliditate.

Daca veniturile dvs. si ale familiei sunt mici, puteti obtine un venit minim garantat sub forma ajutorului social, in conditiile Legii nr. 416/2001. Dosarul se depune la directia de asistenta sociala a primariei de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident rutier cipritatar cipritatar Buna ziua. Supun atentiei dvs urmatoarea situatie. Am fost parte vatamata intr-un dosar/2012, ca urmare a unui grav accident de circulatie. Vinovat: un sofer ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap Irina Lupu Irina Lupu Buna Ziua! sotul meu a fost diagnosticat cu necroza aseptica de cap de os femural bilateral. in luna martie a suferit o interventie chirurgicala de ... (vezi toată discuția)
Pensionare mircea_av mircea_av [am virsta de 53 de ani si o vechime de 23 de ani in cimpul munci. acu nu am nici-un venit ,la ce virsta voi benificia de dosaru de pensionare? va multumesc (vezi toată discuția)