avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inchiriere utilaj din Italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inchiriere utilaj din Italia

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate din Romania,platitoare de tva, vrea sa inchirieze un utilaj de la o societate din Italia,platitoare de tva,pe termen lung, pentru prestari de servicii necesare activitatii firmei din Romania.
- se face taxare inversa: 4426=4427
- se declara in recapitulativa cu codul S si in decont rd.7.1 si 19.1
- se face factura de catre firma din Italia pentru inchiriere
- se face un contract intre cele doua firme
- utilajul se inregistreaza in evidenta firmei din Romania sau ce regim are din punct de vedere contabil .
Cel mai recent răspuns: xinom , utilizator 09:49, 3 Martie 2011
e corect ce spuneti, numai ca:
- se declara in decont la rd. 7,7.1,7.1.1 si implicit 19,19.1,19.1.1
- utilajul se inregistreaza in evidenta firmei din romania doar daca avem de-a face cu un contract de leasing financiar.
Multumesc foarte mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)