Am o vechime neintrerupta in invatamant de 38 ani si 6 luni. sunt nascut in 1949, luna iulie ziua 6.Pot sa ma pensionez in acest an fara penalizare?Daca e cu penalizare,asa cum se spune, de 9% anual sau 0,75% lunar, va trebui sa mi se retina 27% pe toata perioasa de 3 ani,pana la limita de varsta,sau penalizarea scade proportional pana la atingerea acesteia? Va multumesc!:sorry:
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2014 luna Mai la virsta standard de pensionare de 64 ani si 10 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 14 ani si 8 luni . Stagiul complet de cotizare este de 34 ani si 8 luni.*
Va puteti pensiona anticipat dupa anul 2009 luna Mai la virsta de 59 ani si 10 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 42 ani si 8 luni.*
Va puteti pensiona anticipat partial dupa anul 2009 luna Mai la virsta de 59 ani si 10 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 34 ani si 8 luni.*
Deci acum va puteti pensiona anticipat partial (cu vechime 38,5 ani) - cei 27% se retin pe toata perioada.
Pot iesi la pensie?
goby
sunt de sex masculin
nascut la 01.07.1949
m-am angajat iulie 1966 si lucrez si in prezent
am 3 ani, 2 luni si 27 zile gr 2 de munca
vreau sa ies la ... (vezi toată discuția)