avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetatenie greaca
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetatenie greaca

care este procedura de obţinere a cetăţeniei greceşti, dacă mă aflu ilegal in Grecia si sunt cetaţean al Republicii Moldova?
Cel mai recent răspuns: ContSters248369 , utilizator 15:56, 6 Aprilie 2012
[ link extern ]

Cei de nu au ascendenti greci trebuie sa fi locuit in mod legal in Grecia o perioada de zece ani in ultimii 12 ani, pentru a face cerere de cetatenie. Trebuie sa fie adulti la momentul cererii si sa nu fi fost condamnati (droguri, spalare bani, etc.) cu o sentinta de un an sau mai mult inchisoare.
Trebuie sa cunoasca suficient limba greaca, istoria si civilizatia greaca in general.
Cererea se depune la Ministerul de interne.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat
Eu sint in Grecia din 1996 si cunosc cazuri de romance casatorite cu greci din 1988 si care nu au luat cettenie pina in momentul de fata.Cetatenia greaca nu se acorda automat asa cum zice legea si conditiile aratate mai sus,pur si simplu nu esti bagat in seama.Daca esti ilegal in Grecia,cu atit mai mult.Intrarea in legalitate este primul pas pe care trebuie sa-l faci,iar abia apoi trebuie sa te gindesti la obtinerea cetateniei.Casatoria cu un grec nu-ti confera automat cetatenia greaca,pur si simplu esti acceptat legal in Grecia.Acte nu s-au mai facut de prin 2004-5,asa ca singura cale accesibila este gasirea unui patron grec care sa te angajeze direct din Moldova,si abnia apoi sa vii iar in Grecia cu forme legale.
cum se obtine cetatenia greaca? sau mai exact daca un copil se naste in grecia obtine direct cetatenia greaca daca mama are cetatenie romana si tatal are cetatenie greaca? daca are cetatenie greaca acel copil poate veni in romania insotit de parintii lui? sau este necesare obtinerea de cetatenie romana pentru a putea veni in tara?

daca nu care este procedura de obtinere de cetatenie romana pt copil?


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum putem obtine cetatenia greaca pt fetita noastra ... Eu052003 Eu052003 Buna ziua, cum putem obtine cetatenia greaca pt fetita noastra de 5 luni, tatal e grec si eu romanca ? Fetita am nascut-o in Ro. Multumesc, (vezi toată discuția)
Cetatenie ContSters248369 ContSters248369 cum se obtine cetatenia greaca? sau mai exact daca un copil se naste in grecia obtine direct cetatenia greaca daca mama are cetatenie romana si tatal are ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala lvnciobanu lvnciobanu Buna seara. Sunt studenta in Grecia dar momentan ma aflu in Romania si pt a imi putea ridica cineva legitimatia de student de acolo are nevoie de imputernicire ... (vezi toată discuția)