Buna ziua,
as vrea sa stiu daca, despre infractorul care ne-a spart casa( si a fost aflat), putem afla amanunte, dar mai ales ne intereseaza prin ce mijloace legale putem avea acces la dosar si sa citim declaratia lui , in cazul spargerii casei noastre.( mentionez ca a dat spargere la mai multe case ).
Trebuie sa fac undeva cerere , dar unde ? Acum se afla in stadiul de urmarire penala-dosar-arestat , si vreau ,sa aflu ce a adeclarat -cu detalii- despre spargere.Noi nu am fost acasa si vrem sa stim daca ne-a urmarit si cum a aflat ca nu ne intoarcem in acea seara ...
in cursul urmaririi penale nu veti avea acces la dosar insa puteti discuta cu agentul de politie care se ocupa de instrumentarea lu. Ii explicati temerile dvs si poate va ajuta.
in cel mai rau caz, fiind parti vatamate, veti avea acces la dosar cind va ajunge in instanta de judecata.
Multumesc pentru raspuns !
Ma intreb cum o sa stiu cand va ajunge infractorul/dosarul, in instanta de judecata ?
Trebuie sa depun o cerere scrisa si sa specific ca vreau sa fiu citata , sau ...cum trebuie sa procedez ?
daca v-ati constituit parte civila atunci veti fi citat. oricum este posibil sa fiti citat, doar si pentru a da declaratii in fata instantei, de obicei instanta doreste sa i se confirme declaratiile date in faza de urmarire penala.
Intrare prin efractie
danju
Buna ziua,
va rog mult, vreau sa stiu daca am dreptul de a afla de la politia de care \" apartin\" , date despre infractorul prins, care a patruns prin ... (vezi toată discuția)
Furt portofel
mariana04
buna,
sorei mele i-a furat portofelul in tramvai.Politia se afla in tramvai si l-au prins pe infractor.ea a dat declaratie ca persoana vatamata si eu ca ... (vezi toată discuția)