avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Bunaziua.Problema mea este urmatoarea.Pana in 1998 am lucrat la o firma de stat .Apoi am plecat la alta firma si am lucrat cateva luni.Dupa aceasta perioada nu am mai lucrat deloc.Vreau acum sa imi iau cartea de munca.De unde trebuie sa ridic cartea de munca?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 22 Mai 2008
Daca la ultimul loc de munca unde ati stat cateva luni ati depus carnetul de munca, de acolo trebuie sa il solicitati.
Bunaziua.Ultimul loc unde am lucrat a dat faliment.
Pe mine ma intereseaza sa stiu de unde pot sa iau cartea de munca acum.Am inteles ca ar exista la ITM.Nu am mai lucrat de mult timp si nu stiu de unde sai iau cartea de munca
In caz de faliment cartile de munca se predau la ITM-ul de care apartine societatea in cauza. Mergeti la dansii si solicitati eliberarea cartii de munca
andrei20041 a scris:

Bunaziua.Ultimul loc unde am lucrat a dat faliment.
Pe mine ma intereseaza sa stiu de unde pot sa iau cartea de munca acum.Am inteles ca ar exista la ITM.Nu am mai lucrat de mult timp si nu stiu de unde sai iau cartea de munca


In cazul unitatilor ce detin capital integral privat, obligatia pastrarii si completarii cartilor de munca revine Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM).
In acest sens, trebuie sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca din judetul in care isi desfasura activitatea angajatorul pentru care ati lucrat si verificati daca nu cumva documentul dv. se afla acolo. Pentru aceasta trebuie sa stiti denumirea corecta a firmei si codul unic de inregistrare. Dupa ce aflati la ce inspector ITM a fost arondata firma la care ati lucrat, luati legatura cu acesta si explicati ca doriti sa va ridicati carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ramasa la fostul loc de munca Valias Valias Buna ziua, Cartea mea de munca a ramas la firma la care am lucrat pana acum 2 ani. As vrea sa stiu daca pentru a intra in posesia ei trebuie sa iau legatura ... (vezi toată discuția)
Carte de munca!!!! laryssa laryssa Un angajat de-al nostru a lucrat prin 95 la o firma trei ani de zile. Problema este ca societatea a dat faliment si angajatul ar dorii ca pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)