speta.Am avut litigiu la judecatorie,unii dintre noi reclamanti s-au retras,Aucontinuat totusi sa fie citati,Am facut recurs,2 reclamanti . O recl care renuntase ,a decedat si a fost citata impreuna cu ceilalti recl renuntatori ca....intimati.functie de acestea am propus suspendarea, pana la introducerea in cauza a most si s-a admis.
Primim citatie si recurentii noi dar si persoana decedata.Ne ducem la proces si vedem ca paratii au facut cerere de redeschidere cu indicarea most,din care i1 cu nume si adresa gresita. Acestia nu au fost citati.Pres de complet si paratii spunca renunta la mostenitori,pt ca mama lor ceruse si se consemnase retragerea,dar la termen ul anterior suspendarii irev ,n-au zis nimic.Instanta n-a tinut cont de nimic. eU ZIC CA N-A PROCEDAT CORECT.aVEM SANSE DE A PROMOVA cONTESTATI E IN ANULARE/?
daca reclamanta a renuntat, iar acest lucru s-a consemnat in incheierea de sedinta si dupa renuntare a decedat, citarea mostenitorilor nu mai produce nici un efect intrucat nu mai pot avea calitate procesuala activa.
Contestatie in anulare se face de partea care;; 1). nu afost legal citata pentru ziua cand s-a judecat cauza si 2). cand hotararea a data de judecatori cu incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta. Privind renuntarea la judecata si aici sunt doua chestiuni; 1). renuntare la judecata a reclamantului, judecata pe care poate sa o reea oricand. si 2). renuntarea la drept. O data renuntat la dreptul subiectiv invocat nu mai poti solicita judecata,,,pentru ca instanta a luat act de renuntare la dreptul subiectiv"" Depinde ce anume au renuntat; la judecata sau la reptul solicitat???;):sorry: