avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... facilitati studenti sau piedici?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

facilitati studenti sau piedici?

Va rog sa ma ajutati. Vreau sa infiintez un srl (microintreprindere) si vreau sa-l pun pe fiul meu asociat unic, este student in anul 4 la Arhitectura in Timisoara. Fiind student nu platesc taxele de infiinatre societate,doar 100 lei + 200 capitalul social, in felul acesta economisesc vreo 900 lei. Am primit de la Registrul Comertului o adeverinta care trebuie completata de cei de la facultate. Acestia refuza completarea adeverintei pe motiv ca studentul nu este integralist, ca au ei o regula interna, s.a.m.d. Vreau sa stiu daca este legal asa ceva, mie mi se pare ca este un abuz; mi s-a spus ca ministerul invatamantului a dat un fel de circulara, iar cand am cerut sa mi se arate circulara respectiva au inceput sa dea din colt in colt.
Va rog mult sa ma ajutati. As dori, daca exista, si articole din legi, pentru a le putea expune celor de la facultate.
Multumesc anticipat celor carora sunt dispusi sa ma ajute!
Cel mai recent răspuns: lazar dorina , utilizator 16:32, 2 Martie 2011
HG 166/2003 : să fie cel puţin în anul II de studiu şi să fi promovat toate obligaţiile prevăzute de senatul universităţii;
Detalii suplimentare aici: [ link extern ]

Oamenii au dreptate.:))
Multumesc frumos!:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma student ademar ademar Conform HG 166/2003 un student poate beneficia de scutiri de taxe la infiintare daca: -urmeaza cursuri la o institutie acreditata-clar - are sub 30 ani ... (vezi toată discuția)
Reduceri la infiintarea unui srl de catre un student florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, sunt studenta in anul I la master si as dori sa infiintez un SRL. Am vazut pe ONRC ca se ofera reduceri, dar nu si care este valoarea reducerii. ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma online student adela88 adela88 Buna ziua. As dori sa infiintez o firma cu asociat unic, student. Mai exact este vorba despre un sex shop online. Pentru asta, am nevoie de cateva sfaturi: - ... (vezi toată discuția)