avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reduceri la infiintarea unui SRL de catre un student
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reduceri la infiintarea unui SRL de catre un student

Buna seara,
sunt studenta in anul I la master si as dori sa infiintez un SRL. Am vazut pe ONRC ca se ofera reduceri, dar nu si care este valoarea reducerii. Stie cineva?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 22:55, 19 Noiembrie 2012
Nu stiu daca masterul mai intra in aceasta categorie cu reducerile.....Se presupune ca deja va puteti angaja....
M-am uitat intre timp in hotarare, nu intrati aici:

ART. 2
(1) Pentru a beneficia de scutirile de la plata taxelor şi tarifelor prevăzute la art. 1, studentul care înfiinţează o societate comercială trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) urmează cursurile unei forme de învăţământ superior de lungă sau de scurtă durată la o instituţie de învăţământ superior acreditată;
b) este cel puţin în anul II de studiu şi a promovat toate obligaţiile prevăzute de senatul universităţii;
c) nu a depăşit vârsta de 30 de ani.

Adica cu privire la ceea ce am subliniat, primii 3 sau 4 sau 5 ani(depinde de facultate) inainte de master erau luati in seama.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Daca aveti sub 30 de ani, masteratul si chiar doctoratul se incadreaza in prevederile HG 166/2003 prin care se acorda facilitati studentilor. Detalii infiintare gasiti aici:[ link extern ]
Dar intrucat sunteti doar in anul I de studiu, si intrucat conditiile sunt cumulative, tot nu puteti...
Sau si aici se considera ca ati trecut in primii 3 ani de facultate de anul 1.......si este suficienta doar adeverinta ca sunteti la master, indiferent de an....O nebunie!
Iar precizarea de care vorbeste utilizatorul @sad a fost adusa mult mai tarziu, eu nu stiam de ea, mi se pare o interpretare mult prea generoasa a legii, ca sa ma exprim elegant, si cred ca s-au adus aceste completari tocmai ca nu prea s-a avut ce se raporta ca realizari la acest capitol !....Si atunci au mai extins aria ca doar, doar, or mai venii si altii. La inceput nu era asa si nici legea nu mi se pare ca ar merge in acest sens! Dar, ma rog !
Dupa cunostintele mele aceasta este o practica uzuala la registru comertului. Ca legea nu se aplica unitar la toate registrele este o alta problema. Nu va impiedica nimeni sa solicitati un punct de vedere chiar on-line de la ONRC. Pe de alta parte logic vorbind, anul I la masterat este mai mult decat anul II la facultate.
Conditiile in care se ofera facilitati pentru infiintare firma studenti sunt:
- sa fie studentii chiar si la masterat/doctorat;
- sa aiba sub 30 de ani;
- sa desfasoare procesul educational cel putin in anul 2 de studiu, in cadrul unei universitati (de stat sau private) acreditate;
- sa fi promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii (este integralist si are taxa scolara achitata la zi).
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Deschidere societate adilau adilau Buna, Daca sotia a terminat anul II de doctorat la Universitatea Tehnica Cluj,dar a intrerupt 2 ani cu cerere,mai poate beneficia de adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Societati studenti un doctorand cu bursa la zi beneficiaza de facilitatile acordate studentilor pt infiintare societatii comerciale? (vezi toată discuția)
Infiintare firma student ademar ademar Conform HG 166/2003 un student poate beneficia de scutiri de taxe la infiintare daca: -urmeaza cursuri la o institutie acreditata-clar - are sub 30 ani ... (vezi toată discuția)