Ma confrunt cu urmatoarea speta: exista 5 mostenitori asupra unui imobil+teren fara delimitarea stricta a partii mostenite pentru nici unul din cei 5 mostenitori. As dori sa stiu daca sunt obligat sa vand partea mea de mostenire la un pret care nu imi convine, desi ceilalti 4 mostenitori sunt de acord cu pretul oferit de cumparator.
Nu nu sunteti obligat sub nici o forma. daca nu exista iesire din indiv atunci nici ei nu pot vinde partea lor fara dvs . alta solutie este sa mearga la un executor si sa se faca punerea in posesie daca exista hot jud definit si irevoc. si exec daca vine ii arata fiecaruia ce-i revine. niminei niciodata sub nici o forma nu va poate obliga sa vindeti daca nu doriti.
stimate domn,
ca sa nu mai aveti acest gen de probleme pe viitor,promovati imediat o actiune de iesire di indiviziune.
In acest mod, nu o sa mai aveti acest gen de situatii si puteti sa va instrainati terenul dvs CAND doriti si in orice conditii.
succes
Nu sunteti obligat, insa ceilalti comostenitori pot vinde cotele lor indivize si veti deveni conidivizar cu cel care a cumparat, sau se mai practica si vanzarea intregului imobil fara acordul tuturor coindivizarilor, soarta vanzarii depinzand de solutia in cadrul partajului, adica daca terenul cade in lotul vanzatorilor ea se consolideaza.