avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea din tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea din tara cu copil minor

Buna ziua. La iesirea din tara cu copil minor este necesara o procura notoriala si din partea tatalui, sau este de ajuns Hotararea Judecatoresca in care se specifica ca copilul este incredintat mamei?

am vb cu cineva de la judecatorie care mi-a spus ca trebuie si acordul tatalui.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 09:29, 3 Martie 2011
Nu, nu este necesar acordul tatalui in conditiile in care hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila, si poarta toate stampilele si timbrele necesare de la instanta.

Nu am momentan legea in fata, dar sunt absolut sigur despre acest aspect si din experienta personala.
certific si eu cele prezentate de colegul avocat.
In prezent, daca aveti sentinta definitiva si irevocabila a instantei, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
si daca tatal are si el o sentinta definitiva si irevocabila in care are stabilit un program de vizitare? cum ramine cu dreptul cistigat in instanta al tatalui legat de programul de vizitare?
tot poate scoate mama copilul din tara?
Da, dreptul de vizitare nu reprezinta incredintare spre crestere si educare. Legislatia in acest moment vorbeste despre parintele caruia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare. Daca dreptul la vizita nu este respectat, parintele titular al acestui drept are destule cai legale de a si-l satisface.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)