Buna ziua. La iesirea din tara cu copil minor este necesara o procura notoriala si din partea tatalui, sau este de ajuns Hotararea Judecatoresca in care se specifica ca copilul este incredintat mamei?
am vb cu cineva de la judecatorie care mi-a spus ca trebuie si acordul tatalui.
Nu, nu este necesar acordul tatalui in conditiile in care hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila, si poarta toate stampilele si timbrele necesare de la instanta.
Nu am momentan legea in fata, dar sunt absolut sigur despre acest aspect si din experienta personala.
certific si eu cele prezentate de colegul avocat.
In prezent, daca aveti sentinta definitiva si irevocabila a instantei, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
si daca tatal are si el o sentinta definitiva si irevocabila in care are stabilit un program de vizitare? cum ramine cu dreptul cistigat in instanta al tatalui legat de programul de vizitare?
tot poate scoate mama copilul din tara?
Da, dreptul de vizitare nu reprezinta incredintare spre crestere si educare. Legislatia in acest moment vorbeste despre parintele caruia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare. Daca dreptul la vizita nu este respectat, parintele titular al acestui drept are destule cai legale de a si-l satisface.