avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calea legala de inlocuire a titularei detasate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calea legala de inlocuire a titularei detasate

Buna ziua,
Va rog sa ma lamureasca cineva cu experienta in domeniu,care este calea legala de urmat, in urmatoarea situatie:
- sotia mea , este angajata cu carte de munca pe perioada determinata, pe postul de contabil sef la o scoala,inlocuind titulara postului care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani;
- in data de 22.03.2011 titularei ii expira concediul pentru ingrijirea copilului, insa din data de 23.03.2011, aceasta pleaca prin detasare conform art.45 din Codul Muncii, la o alta scoala;
Mentionez, ca sotia mea a ocuoat postul de contabil sef prin concurs.
Intrebarile mele sunt:
1) Care este calea legala pentru ca sotia mea sa ramana in continuare pe post pana la intoarcerea titularei?
2) Care este baza legala si ce documente trebuiesc intocmite? Un alt contract de munca pe perioada determinata? Act aditional sau decizie la actualul contract de munca? Alte acte?

Va multumesc!
Cu respect, Sorin

Alte discuții în legătură

Art. 75 din legea nr. 76/2002 Sophia2010 Sophia2010 Sunt angajata pe perioada determinata la o distanta mai mare 50 km de domiciliu si doresc sa stiu daca beneficiez de art.75 cu prima de instalare, daca in ... (vezi toată discuția)
Angajat pe perioada determinata cristinaschmidt cristinaschmidt Am angajat cu contract de munca o persoana pe perioada determinata in data de 11.11.2008, pe postul titularei care a fost in concediu pentru ingrijire copil. ... (vezi toată discuția)
Cim determinat ruonscalafat ruonscalafat Am o salariata care este detasata la un alt angajator. Pe perioada suspendarii CIM al salariatei detasate am angajat o alta salariata cu CIM pe durata ... (vezi toată discuția)