avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilierul juridic poate fi angajat la doua firme?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilierul juridic poate fi angajat la doua firme?

As dori sa angajez la firma un consilier juridic in part-time (2 ore/zi). Acesta este angajat cu norma intreaga la o institutie tot pe postul de Consilier juridic, fiind debutant.
Am inteles ca exista o lege care ii interzice sa fie salariat in 2 locuri pe aceeasi functie, dar sunt nedumerita pt ca am cunostiinte care au consilier juridic tot in part-time, desi acesta ocupa aceeasi functie la alta societate comerciala.
Ma puteti lamuri?
Buna intrebare! =D> Solutii sunt: medierea conflictului, alegerea uneia din firme(dar isi va da demisia din cealalta). E un conflict de interese aici. Situatia aceasta ar trebui sa fie prevazuta de societatea care face angajarea sau de catre consilierul juridic in cauza.
Poti sa te angajezi la 2 societati sau chiar la 3. Care ar putea fi probabilitatea ca cele 2 societati , spre ex, sa fie vreodata in conflict daca nu au avut niciodata relatii contractuale sau de alt fel.Exista vreodata un conflict, oare ce cons jur nu ar dori ca acesta sa se rezolve pe cale amiabila?Eu consider acest lucru un avantaj.

Parerea mea >
Daca este "consilier jr", ori jurist, angajat cu statut special, atunci ii este INTERZIS prin Statutul Functionarului Public...cu Statut Special...sa presteze o alta munca remunerata, probabil daca nu are acest statut, el va putea cf., Dr Muncii sa fie angajat cu 2 ore la mai multe societati, ori locuri de munca ! Aici in aceasta categorie carora le este interzis *si cred ca pe nedrept*, sunt cei care au terminat Facultatea de Drept, sunt juristi, insa sunt angajati ca si functionari publici cu statut special, acestora le sunt INTERZISE cam multe drepturi in ceea ce priveste profesia lor, exemplu> cei angajati la stat...politie, penitenciare, primarii, etc...desi altii angajati in aceste locuri, AU DREPTUL de a-si exercita profesia, chiar si in cabinete particulare...CAM NEDREPT CU juristii, caci cu medicii angajati ori asistenti sociali, ori psihologi, NU E LA FEL, ei pot FACE VECHIME intr-o astfel de functie, PE CAND UN JURIST NU, NUMAI DACA ESTE ANGAJAT AL ACELEI UNITATI IN FUNCTIE DE Cs.jr., ! Ei au chiar si dreptul de a profesa daca vor sa renunte la statutul de functionar public si le este considerata vechimea, ori sa aibe cabinete particulare pe numele sotiilor lor !
Vin si eu cu o intrebare in acelasi registru.. Sunt jurist la spital si as vrea sa ma angajez si la o scoala auto pe post de profesor de legislatie. La o prima vedere imi este interzisa o astfel de miscare.. E o alta profesie, e remunerata..deci nu se poate. Totusi ar exista vreo varianta?.. As putea sa inchei un contract de colaborare cu ei?.. Ma poate ajuta cineva cu o idee in privinta asta? Merci mult!
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea, cu exceptia cazurilor in care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati consilier juridic antisocial charm antisocial charm Buna! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Conform Statutului cons.jr. profesia de consilier juridic este incompatibila cu alte profesii ... (vezi toată discuția)
Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)
Pot incheia contract de conventie civila? marylenacr marylenacr Buna ziua, Se poate ca firma x sa incheie un contract de conventie civila cu o persoana fizica, Y, pentru consultanta juridica? Y este consilier juridic. Ce ... (vezi toată discuția)