Intr-o cauza penala inculpatul fiind lipsit de asistenta judiciara printr-un avocat desemnat de instanta, si lipsirea de garantie a "prezumtiei de nevinovatie",,,constituie incalacarea drepturilor omului in jurisprudenta CEDO???
:((:((:((:((:((:((:hammer:
banuiesc ca judecandu-se in stare de libertate inculpatul avea posibilitatea de a se adresa instantei si de a solicita avocat din oficiu .
eu cred totusi asa cum am scris si in celalalt topic deschis de dvs ,ca a avut parte de aparare.
In legatura cu subiectul ADRESARE CEDO. Din mesaj nu am inteles daca procesul s-a incheiat printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Numai in cazul acesta persoana in cauza se poate adresa CEDO. Evident, in conditiile in care nu a avut parte de un proces echitabil ( art. 6 din Protocol) se poate adresa Curtii. Un proces echitabil, insemna, printre altele, asigurarea dreptului la aparare. In legatura cu prezumtia de nevinovatie ... Prezumtia functioneaza pana la pronuntarea condamnarii. Dupa condamnare se poate vorbi de condamnarea fara probe.
Cedo
luiza2008
Buna ziua,
Este posibil ca un stat sa castige o cauza la CEDO?
Si daca da,Romania a castigat vreun proces???
Multumesc! (vezi toată discuția)