avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dreptul la un proces echitabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dreptul la un proces echitabil

Buna ziua,
In cadrul unui proces penal, inca din faza de urmarire penala a organelor de politie, mi-au fost respinse mai multe cererei de probatiune, inclusiv audierea la procuror.
In continuare, in cadrul procesului, imi sunt respinse anumite cererei de probatiune (cam aceleasi care le-au respins si politistii). Ma pot adresa judecatorului de drepturi si libertati pentru dreptul la un proces echitabil?
Pentru ca dupa modul in care s-a desfasurat ancheta si procesul, imi lasa foarte tare impresia ca nu se doreste aflarea adevarului, ci scoatarea mea ca vinovat.
Mentionez ca mi s-a facut o inscenare si vad ca este foarte greu sa imi dovedesc nevinovatia, din moment ce din start s-a presupus ca sunt vinovat.

Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Ale80 , utilizator 09:12, 11 Octombrie 2016
Aveti posibilitatea sa declarati apel impotriva sentintei daca vi s-au respins cererile de probatoriu.
Un judecator lipsit de impartialitate poate fi recuzat.
Judecatorul poate fi recuzat(art.67 NCPP) ptr.motivele de incompatibilitate prevazute de art.64 NCPP.
Dacă nu nimeriți judecător imparțial puteți fi condamnat în urma unui proces în care sa nu va puteți apara.

Probele se pot însă și respinge dacă nu ajuta la aflarea adevărului.
Probele ajuta la aflarea adevarului, intrucat este vorba de un document medical care lipseste cu desavarsire (si care cel mai probabil nu exista), plus o confruntare intre mine si reclamant, care la fel ajuta la aflarea adevarului. Pentru ca cine minte, inevitabil se va da de gol...

Alte discuții în legătură

Recuzare judecator AurelianDan AurelianDan Speta este urmatoarea: un judecator a dat o solutie intr-un proces penal, in prima instanta pentru un cetatean,cu condamnare. Acelasi judecator,a fost ... (vezi toată discuția)
Cale de atac împotriva încheierilor de ședințã (noul cod de procedurã civilã) stelian67 stelian67 Astazi am avut un termen intr-un proces in baza O.G. 2/2001 pentru o presupusa contraventie la legea circulatiei . Mai exact mi-a fost ridicat certificatul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la un proces echitabil reflexleg reflexleg Vreau sa expun o situatie: Pe un calculator se efectueaza o perchezitie informatica datele colectate sunt trimise de catre parchet partii vatamate care le ... (vezi toată discuția)